Wellicht zul je bij dit recept niet direct denken aan de Russische keuken maar aangezien Mascha dit recept van haar Russische oma en moeder heeft overgenomen, is het toch met recht wel zo te noemen. De Russische keuken ontbrak nog in Global Cuisine en dus ben ik blij dat Mascha haar recept met ons wilde delen. Deze salade is een absolute hit voor feestjes. Maak hem de dag van te voren en haal hem uit vlak voor het opdienen uit de koelkast. Lekker met een stokbroodje of gewoon om zo te lepelen.

russische salade

Wat heb je nodig? (1 schaal)

  • 10 vastkokende aardappelen
  • 2 eieren
  • 1 potje doperwten
  • 1 potje worteltjes
  • 1 potje zilveruitjes
  • 1 potje kleine augurken
  • 2 flinke eetlepels mayonaise
  • zout

1. Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar. Kook ook vast de eieren en 10 minuten hard. Snijd vervolgens de aardappels in eieren in blokjes.

2. Snijd de worteltjes in kleinere stukjes wanneer ze erg groot zijn en doe dit ook met de augurken.

3. Doe alle ingrediënten bij elkaar in één kom, voeg de mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.

4. Laat de salade compleet afkoelen in de koelkast voordat je hem serveert.

Een lekker makkelijk recept, ook wel eens fijn toch? Nogmaals, Mascha claimt niet dat dit een typisch Russische salade is, hij wordt waarschijnlijk in tal van andere landen ook gemaakt. Echter maakte haar oma in Rusland dit al jaren, vandaar dat dit typische familiegerecht perfect thuis past in Global Cuisine.

Ter verduidelijking van het recept maakte Mascha onlangs ook een video waarin ze de Russische salade klaarmaakt. Mocht je de verduidelijking nodig hebben (of het gewoon leuk vinden natuurlijk) kun je het filmpje hieronder bekijken.

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.