Gnocchi is een product dat ik eigenlijk veel te weinig gebruikt. Zonde, want je kunt er heel veel lekkere dingen mee maken. Mijn favoriete recept voor gnocchi is er een waarbij de aardappelballetjes in de oven of koekenpan wordt klaargemaakt, maar deze variant voor gnocchi met tomatensaus en tonijn was toch ook wel bijzonder lekker. Veel smaken, gezond (Weight Watchers verantwoord!) en met lekker veel groenten. Hier kan ik rustig een bordje of twee van eten!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 200 zak Italiaanse roerbakgroenten
  • 2 blikjes tonijn op water
  • 400 gram gnocchi
  • rucola
  • verse basilicum
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

1. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de roerbakgroenten in ongeveer 5 minuten gaar.

3. Voeg de tomatenblokjes aan de groenten toe en breng op smaak met peper en zout.

4. Voeg de gnocchi aan de tomatensaus toe en schep nog even om.

5. Laat de tonijn uitlekken.

6. Serveer de gnocchi met tomatensaus in diepe borden op een bedje van rucola en verdeel de tonijn over het gerecht.

7. Garneer het gerecht met verse basilicum en Parmezaanse kaas.

Dit recept verscheen eerder in de Koken met Aanbiedingen app.

gnocchi met tomatensaus en tonijn

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Emily van Kampen

    Eigenlijk heb ik nog nooit gnocchi geprobeerd, maar ik had ook niet echt een idee wat ik er mee zou gaan maken. Ik denk dat ik mijn familie wel heel blij zal maken met dit recept. Bedankt!

    Beantwoorden
  2. Thefoodiary

    Klinkt heerlijk! Ik vind gnocchi wel heel lekker maar eet het eigenlijk nooit omdat ik het zo zwaar vind vallen. Met tonijn heb ik het nog nooit gegeten! Mijn aanrader: doperwtjes, uitje, rode paprika, roomkaas en uitgebakken spekjes. Hmmmm!

    Beantwoorden
  3. Rineke

    Ik vind gekookte gnocchi helemaal niks aan, maar gebakken vind ik het wel erg lekker. Ook maar weer ’s maken.

    Beantwoorden
  4. Daniëlle

    Oeh, dit lijkt me heerlijk. Ik heb in Italië vaak gnocchi gegeten, maar thuis vind ik het soms wel lastig om klaar te maken. Weet niet met wat ik het kan combineren etc. Dit ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.