Goed gevulde kerriesoep

Mijn slowcooker heeft sinds ik hem heb al meerdere malen aangestaan om de lekkerste maaltijden te bereiden en een absoluut topgerecht is deze goed gevulde kerriesoep. Ik zag deze soep echt als een maaltijdsoep en at er daarom enkel wat kroepoek bij en ik kan je vertellen dat dit ook meer dan voldoende is. Dankzij de rijst en de zoete aardappel is dit een soepje dat prima het hele avondeten kan omvatten. Laat je overigens niet afschrikken door het woordje ‘slowcooker’, deze kerriesoep is ook prima te maken op het fornuis! De gaartijd die de slowcooker heeft wordt dan uiteraard aanzienlijk minder, maar dat leg ik je allemaal uit.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 stengels prei
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 gram zoete aardappel
  • 300 gram spinazie
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 200 gram gekookte bruine rijst
  • 240 milliliter kokosmelk
  • 1 blikje zwarte bonen

1. Snijd de bleekselderij en de prei in halve ringen. Wok deze op hoog vuur in een klein beetje olie tot de groenten zacht beginnen te worden. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook toe.

2. Was en snijd de zoete aardappel in blokjes. Doe deze vervolgens bij de groenten in de wok en blijf al omscheppend meebakken tot ze lichtjes beginnen te kleuren.

3. Voeg de spinazie en de kerriepoeder toe. Roer goed door en wok tot de spinazie is geslonken. Breng het geheel op smaak met peper en zout en doe alles in de slowcooker of in een soeppan.

4. Doe de bonen en de bouillon bij de groenten en zet de slowcooker op Low. Kook het geheel ongeveer twee a drie uur. Maak je de soep in een normale pan, zet de pan dan op het kleinste pitje met het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook het geheel een uur lang en roer af en toe even door.

5. Voeg twintig minuten voor het serveren de bruine rijst en de kokosmelk toe. Schep even goed door en breng desnoods opnieuw op smaak met zout en peper. Wanneer je de soep in een soeppan klaar maakt voeg je de rijst en de kokosmelk tien minuten voor het einde toe.

Serveer de soep met een lekker brood of kroepoek. Helaas is deze soep in verband met de toevoeging van rijst – dit zuigt op den duur al het vocht op – niet zo goed te bewaren. Wil je toch de volgende dag nog kunnen genieten van deze kerriesoep, voeg dan tijdens het opwarmen wat extra bouillon of water toe.

kerriesoep

Join the Conversation

  1. Linda says:

    Oe dat ziet er goed uit!

  2. Mariska says:

    Ik heb deze soep net gemaakt. Hij is heel lekker!

    1. Sabine Author says:

      Goedzo! :D

  3. Marije says:

    Zo, even een reactie op een oud recept, maar deze ga ik morgen maken! Ik ben benieuwd ;-)

  4. MoJuffie says:

    Ha Sabine, door jouw verhalen ben ik erg nieuwsgierig geworden naar de slowcooker. Daarom heb ik er onlangs eentje aangeschaft. Vandaag wordt de slowcooker ingewijd met jouw recept. Ik ben heeeeel benieuwd.

    Ik heb vooralsnog geen peper en zout toegevoegd, omdat er zoveel kerrie en bouillon in gaat. Straks als de kokosmelk en rijst er door gaat, zal ik proeven of ik nog zout/peper nodig vind.

    Kan je binnenkort wat nieuwe slowcooker-recepten plaatsen? Of bijvoorbeeld een artikel over jouw 5 favoriete slowcooker-recepten? Jij hebt inmiddels de nodige ervaring met dit apparaat en daar laat ik me graag door leiden ;-)

    1. Sabine Author says:

      Heb je alle slowcookerrecepten op de blog ook al gespot? Als je rechtsbovenin zoekt op ‘slowcooker’ vind je er al heel veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close