Pasta Carbonara, ooooohh nomnomnommm. Bij de Italiaan, bij Julia’s op het station, thuis, uit een potje.. het maakt mij allemaal niet uit, ik ben gék op pasta carbonara. Er is alleen één klein ‘nadeel’ en dat is dat deze pasta vaak niet enorm goed gevuld is. Hoogste tijd om daar verandering in te brengen en daarom maakte ik zelf een goed gevulde pasta carbonara.

Wat heb je nodig? (3 tot 4 personen)

  • Gewenste hoeveelheid spaghetti
  • 1 pakje parmaham
  • ½ bakje champignons
  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 kipfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 250 ml kookroom light
  • Parmezaanse kaas
  • kipkruiden
  • klontje boter
  • olijfolie
  • peper/zout

Let niet op de pasta die ik heb gebruikt voor mijn versie. Ik was er namelijk heilig van overtuigd dat ik nog een groot pak spaghetti had liggen en tsja… dat was dus niet zo. Mijn pasta carbonara werd dus een mengelmoesje van spaghetti, mini penne en macaroni. Vreemd, maar wel lekker!

1. Kruid de kipfilet met de kipkruiden en grill de kip onder de grill of in een pan. Je kunt er ook voor kiezen om de kip te koken en hem daarna te kruiden. Snijd de parmaham in reepjes, snipper de ui en snijd de champignons in partjes.

2. Doe wat boter en olijfolie in een hapjespan en bak hierin de parmaham totdat het verkleurd en knapperig begint te worden. Kook ondertussen de pasta in ruim gezouten water gaar.

3. Voeg vervolgens de ui, champignons en de knoflook aan de ham toe en laat zo’n vijf minuten bakken of tot de champignons bruin kleuren.

4. Meng de eieren met de room en breng op smaak met peper en zout. Giet het mengsel over de hammix en zet het vuur laag. Roer door tot het mengsel wat dikker begint te worden.

5. Trek de gaar gegrilde kipfilet met twee vorken uit elkaar en voeg de kip aan de saus toe. Roer goed door.

6. Rasp de Parmezaanse kaas boven de saus en roer wederom goed door. Voeg tot slot de gaargekookte pasta aan de pan toe en zorg ervoor dat deze goed met de saus wordt gemengd.

Serveer de pasta in mooie pastaborden met verse basilicum en nog wat extra vers geraspte Parmezaanse kaas.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

14 reacties

  1. florieke

    sterre en ik hebben een weddenschap verloren waardoor we 1 avond moeten koken tafeldekken, afruimen etc. ik denk dat we dit gaan maken. ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik kan me voorstellen dat er veel varianten zijn van Pasta Carbonara en dat er vast één manier moet zijn waarop de échte moet worden gemaakt. Maar gelukkig kun je in de keuken naar hartenlust variëren en experimenteren en zijn er (voor mij in ieder geval) diverse Pasta Carbonara recepten te verzinnen.

      Daarnaast komt de smaak van deze pasta overeen met Pasta Carbonara zoals ik hem ken (uit restaurants, winkels etc.) en aangezien niet alle bezoekers van OhMyFoodness zo thuis zijn in de Italiaanse keuken, weten zij dankzij de naam direct wat ze qua smaak van deze pasta kunnen verwachten.

      Mag ik vragen waarom jij dit geen pasta carbonara vindt?

      Beantwoorden
      • Antoinette Coops

        Italianen zijn heel precies in het geven van een naam aan hun recepten waar ze trots op zijn en die een lange traditie hebben.
        Jouw recept zouden zij geen pasta carbonara noemen, omdat er volgens Italianen maar één recept bestaat dat de naam pasta alla carbonara mag hebben en dat is het recept dat Candy heeft gegeven. Wat niet wegneemt dat jouw recept niet lekker is, alleen de naam klopt niet. Saluti da Verona!

  2. Candy

    Ik volg Antoinette, pasta alla carbonara is nu eenmaal enkel met eieren, kaas en spek. Doe je er kip bij, of champignons of wat dan ook dan is het gewoon geen “carbonara” meer.

    Beantwoorden
  3. Noor

    Ik heb dit recept vandaag uitgeprobeerd, maar ik liep tegen het volgende op: zodra ik het mengsel van de eieren en de kookroom aan de groente en ham toevoegde, werd het geen gladde saus maar ging de ei op de bodem bakken waardoor er kleine stukjes in de saus kwamen. Is dit normaal? En hoe kan ik dit anders voorkomen? :)

    Beantwoorden
  4. Nadia

    Noor dat komt omdat de bereidingswijze van dit recept verkeerd is, je hoort de pasta af te gieten en dan gelijk de eieren door de hete afgegoten pasta te gieten! Daardoor binden de eieren aan de pasta en niet aan de pan, eventueel kun je er dan nog room en wat heet kookvocht van de pasta aan toe voegen, er is veel info te vinden van oa Jamie Olivier hoe je echte pasta carbonara maakt welke niet geschift is!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.