Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit van Gumbo had gehoord tot één van de kids (moet je nagaan…) in Junior Masterchef Australia het gerecht maakte. Ik leerde dat Gumbo een Creools gerecht is, typisch voor het zuiden van de staat Louisiana. Onmisbare ingrediënten zijn een bouillon (smaak hiervan kan variëren), vlees of vis en seizoensgroenten. In het boek Gezond Gezin van Weight Watchers kwam ik een recept tegen voor Gumbo van worst en kip. Dat leek me wel wat en dus probeerde ik het uit.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel paprikapoeder (Pimentón maakt het extra lekker!)
  • 200 gram kip- of kalkoenworst
  • 200 gram kipfilet
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 400 milliliter kippenbouillon

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes, evenals de courgette.

2. Verhit de olie in een koekenpan en stoof hierin de groenten (samen met de knoflook en de ui) even kort aan, zo’n vijf minuten.

3. Strooi de bloem, de tijm en de paprikapoeder over de groenten en schep het geheel even goed door.

4. Snijd de kippenworst in plakjes en doe deze samen met de tomatenblokjes bij de groenten.

5. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het minimaal 10 minuten doorkoeken tot de Gumbo dik genoeg is.

6. Grill ondertussen de kipfilet onder de grill gaar en snijd deze in blokjes.

7. Doe de kip bij de Gumbo en warm nog even twee minuten door.

Op de foto lijkt de Gumbo wel wat op Goulash, vind je niet? Ik moet zeggen dat het me daar ergens ook wel een beetje aan deed denken, al is dit een meer zomerse variant. Samen met een beetje rijst vormt dit een ideale (healthy) maaltijd voor een wat warmere dag.

Gumbo van worst en kip

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.