We blijven deze week nog even in de Chineze/Kantonese keuken hangen. Een paar dagen geleden deelde ik met jullie al het recept voor Kantonese Rijst van Stéphane Reynaud, vandaag is het tijd voor nog een rijstgerecht die toch compleet anders is qua smaak: Hoisin Kip. Voor dit gerecht gebruiken we Hoisin saus en dit wordt in China wel gebruikt als dipsaus voor bijvoorbeeld spring rolls, terwijl het in Vietnam een populair ingrediënt is voor noodlesoep.Wij maken er vandaag dus een rijstgerecht mee dat ook makkelijk te maken is voor een grotere groep mensen. Handig als je een buffet houdt of iets dergelijks.

Wat heb je ervoor nodig? (3-4 personen)

Marinade:

  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotten
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 40 gram hoisin saus
  • 1 eetlepel honing
  • ½ eetlepel sojasaus

Overig:

  • 400 gram kipfilet (je kunt hiervoor ook varkensvlees gebruiken)
  • 150 gram ongekookte rijst (ik koos hier voor zilvervlies rijst)
  • 6 lente-uitjes
  • 2 rode paprika’s

1. Maak de marinade met de ingrediënten die hierboven staan en snijd de kip in kleine blokjes. Laat de kip minimaal twintig minuten marineren, maar hoe langer hoe beter. Mocht je dus ’s avonds pas gaan koken dan is het aan te raden om ’s ochtends de kip al in de marinade te zetten.

2. Verhit wat olie in een wok en bak hierin de paprika en de lente-ui tot het zacht begint te worden. Kook ondertussen de rijst gaar en zet apart.

3. Haal de paprika en de lente-ui uit de wok en houd warm in een schaaltje. Doe vervolgens de kipfilet in de wok (tezamen met de marinade) en wok tot de kipfilet gaar is.

4. Voeg zodra de kip gaar is de paprika , ui en rijst toe aan de kip en roerbak nog even door totdat alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.