Al sinds ik ze in een Japans restaurant heb geproefd ben ik er gek op: Udon Noedels. Udon Noedels zijn voor mij verreweg de lekkerste noedels die er zijn en dus werd het de hoogste tijd dat ik er eens een recept mee ging maken voor op OMF. Ik had nog een pakje Udon Noedels liggen en ook wat gamba’s in de vriezer. Nu zijn gamba’s lekker bij ieder deeggerecht als je het mij vraagt en dus combineerde ik beide tot dit recept: Hoisin Udon Noedels met gamba’s. En natuurlijk eet je dit gerecht met stokjes!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 100 gram gamba’s
  • 100 gram Udon Noedels
  • 1 schaaltje shiitake paddenstoelen
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Sriracha (of andere pittige chilisaus)
  • 50 gram Hoisin saus
  • 100 gram taugé
  • ter garnering: bosui en sesamzaadjes

1. Kook de Udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

2. Hak het teentje knoflook fijn en fruit deze in een klein beetje olie in een koekenpan aan. Snijd de shiitake in dunne plakjes en voeg deze aan het teentje knoflook toe. Bak een paar minuten mee.

3. Dep de gamba’s droog (zorg ervoor dat ze schoon en gepeld zijn) en bak deze ook een paar minuten mee in de koekenpan.

4. Roer de sojasaus, de Sriracha en de Hoisin door elkaar tot een glad papje.

5. Schenk het Hoisin mengsel bij de gamba’s in de pan en laat de saus een paar minuten op laag vuur indikken.

6. Voeg de gaar gekookte Udon Noedels en de taugé bij de gamba’s in de pan en schep het geheel goed om zodat de noedels voorzien zijn van een laagje saus.

7. Snijd de bosui in ringen en garneer de Hoisin Udon Noedels met de bosui en sesamzaadjes.

Hoisin udon noedels met gamba's

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Nathalie

    Hmm ziet er heerlijk uit. Ik ben dus al een paar weken op zoek naar udon noodles maar kan ze in België precies nergens vinden :(
    In de allerhande had ik een leuk en gemakkelijk receptje gevonden voor Ossenhaass tataki met noedels en radijs. Ik ging er vanuit dat ze alle ingrediënten ook wel in de Belgische AH hadden maar nee hoor. Geen ossenhaas en geen udon noodles. Maar al bij al smaakte het ook prima met gewone biefstuk en standaard woknoodles.
    Hopelijk kan ik binnenkort in NL wél udon noodles vinden :)

    Beantwoorden
  2. Suus

    Ziet er heerlijk uit! Ik ben een groot noodle eter, maar deze variant heb ik nog nooit geprobeerd. Snel maar eens een keertje proberen dacht ik zo!

    Beantwoorden
  3. Maria

    Just made this! I only put half of a tablespoon of Sriracha sauce as I am not a fan of spicy food and it was enough – gave nice heat but was not too spicy at all. Lovely recipe, super tasty!!!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.