Wanneer je aan Amerika denkt denk je niet snel aan salades. Het land waar het grootste gedeelte van de bevolking te dik is lijkt gedomineerd te worden door veel en vooral slecht eten. Gelukkig zijn er wanneer je goed zoekt ook nog wel tentjes  vinden waar ze wel gezond voedsel verkopen, maar helaas betaal je hier vaak de hoofdprijs voor. Ter vergelijking: bij de McDonald’s in New York heb je voor twee dollar al een vette burger te pakken, twee kiwi’s kostten bij het kraampje om de hoek hetzelfde. De salade die ze echter wel goed kennen in het land en die door vrijwel ieder huishouden wordt gegeten is Coleslaw. Gemaakt van witte kool en vaak ook wortel. Ik ging voor een recente barbecue zelf aan de slag met het maken van deze salade en hield hem zo eenvoudig mogelijk.

Wat heb je nodig? (1 flinke schaal)

 • 1 witte kool
 • 1 winterpeen
 • 1 sjalotje
 • 2 eetlepels Yoganaise
 • 1 theelepel mosterd
 • peper en zout
 • paar druppels azijn

1. Snijd de witte kool in dunne reepjes en was deze goed onder de koude kraan. Doe de kool in een grote schaal.

2. Was de wortel en rasp deze grof, snijd ook het sjalotje fijn en voeg beide groenten bij de witte kool.

3. Maak in een apart kommetje de dressing door de Yoganaise met de mosterd en het azijn te mengen. Mocht je geen azijn in huis hebben, kun je ook gebruik maken van citroensap. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

4. Schep de dressing door de groenten en serveer de salade bij voorkeur direct.

Deze salade is goed afgesloten ook wel eventjes te bewaren in de koelkast, echter nemen de kool en de wortel de dressing op. Wanneer je deze salade toch van te voren wilt maken, houd bij voorkeur dan de dressing apart.

Deze Coleslaw is heerlijk als bijgerecht bij een wat vetter gerecht of om op tafel te zetten tijdens een barbecue.

Coleslaw

Over de auteur

28 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

 1. Susanne

  Dit is de laatste tijd mijn favoriet! Zo lekker! Alleen om het nog iets Amerikaanser (?) te maken doe ik er een piep beetje suiker doorheen. Net iets zoeter! Smaakt eigenlijk overal bij, hmmm!

  Beantwoorden
 2. Hester

  Zo raar, ik lust echt alles maar dit vind ik dus zó vies! Haha. Wel fijn dat ze in elk geval iets gezonds eten in Amerika ;)

  Beantwoorden
 3. Emma

  Ah lekker! Ik ga deze donderdag maken bij m’n spareribs. Lekker Amerikaans. Ik doe altijd zonder mosterd en met een beetje suiker. Maar dit lijkt me ook heel lekker!

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.