Ik ben gek op pittig gekruid vlees. Cevapcici, shoarma, gyros… Het zal jullie ondertussen ook vast niet ontgaan zijn dat ik het ook nog eens heel erg leuk vind om de gerechten zelf te maken. Ze smaken dan toch anders. Lekkerder en verser dan wanneer je een schaaltje vlees uit de supermarkt haalt. Ook al kan het nooit aan de echte varianten tippen, heb ik toch getracht om zelf gyros te maken. Een healthy variant weliswaar, geïnspireerd op één van de Weight Watchers kookboeken. Wat je er voor nodig hebt? Kipfilet en vooral veel kruiden. Eet de kipgyros op een fluffy pitabroodje met een knoflooksaus en je hebt een heerlijk (en gezond!) avondmaal op tafel staan.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde rozemarijn
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel kerriepoeder
  • peper
  • zout

1. Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen. Hak ondertussen de knoflook fijn.

2. Snijd de kipfilet in dunne repen en bestrooi de kip met tijm, oregano, rozemarijn, paprikapoeder, kerriepoeder, peper en zout. Schep vervolgens de ui en de knoflook door de kip.

3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kip in circa 5 minuten goudbruin en gaar.

That’s it, echt waar! Stelt toch helemaal niets voor om zelf kipgyros te maken? De kipgyros gaat overigens erg goed samen met zelfgemaakte tzatziki. Smakelijk!

homemade kipgyros

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Homemade kipgyros

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

  1. Charissa

    Ik heb vanavond dit recept uitgeprobeerd, en ik moet zeggen: het was heerlijk en zo makkelijk om te maken. Ik heb dit gecombineerd met een heerlijke Griekse salade en Tzaziki.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.