Vraag Tim wat hij wil eten ’s avonds en wraps komen ongetwijfeld voorbij. Nu koop ik altijd tortillawraps in de supermarkt, maar nadat ik een recept voor homemade tortillawraps op het blog van Ianna zag staan, besloot ik dat ik het maar eens zelf moest proberen te maken. En wauw, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? De wraps zijn zoveel beter van smaak, veel luchtiger en gewoon… tsja, beter! Ondanks dat je er wel eventjes voor aan het werk moet, is het resultaat vele malen beter dan wanneer je kant-en-klare wraps gebruikt, dat garandeer ik je.

Wat heb je nodig? (8 stuks)

  • 230 gram bloem + extra om te bestrooien
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 120 milliliter warm water

1. Meng de bloem met de bakpoeder goed door elkaar en voeg hierna het zout, de olie (goed afwegen!) en het warme water toe. Kneed het geheel een paar minuutjes goed door, ik vind dit het fijnst met de handen, en vorm een bal van het deeg. Laat het deeg afgedekt ongeveer tien minuten staan zodat het bakpoeder zijn werk kan doen.

2. Verdeel het deeg in acht balletjes. Bestuif je werkplek met een beetje bloem en rol de balletjes met behulp van een deegroller zo plat mogelijk. De tortillawraps zijn ‘goed’ wanneer je er bijna doorheen kunt kijken maar je ze wel in hun geheel kunt optillen.

3. Verwarm een droge (je hoeft dus geen vetstof te gebruiken!) koekenpan op het gas en leg een tortillawrap in de pan. Je zult zien dat de wrap begint op te bollen. Zodra de onderkant voorzichtig bruin begint te kleuren kun je de wrap omdraaien. Bak de wrap ook aan de andere kant op dezelfde manier.

4. Herhaal de bovenstaande stap voor alle wraps. Ze hebben in totaal echt maar een minuut of drie/vier nodig gaar te bakken.

Gebruik de verse tortillawraps voor quesadilla’s of maak er lekkere beef taco’s mee. Ze zijn overigens ook lekker om zo te eten met een beetje verse guacamole en tomatensalsa.

tortillawraps

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

17 reacties

  1. Kevser

    Dit is ook de Turkse manier:) gooi de ingrediënten van een lahmacun erop voordat je m op de koekenpan doet en je hebt de originele ‘Turkse pizza’.

    Beantwoorden
  2. AJ

    Het lijkt mij leuk dit eens uit te gaan proberen.

    Nog even dit.
    Onder aan je blog staan foto’s van misschien ook uit proberen.
    De tekst staat onder het witte vlak voor de foto. Je weet wat het is, maar niet hoe het er uit ziet.
    Verder blijft je blog heerlijk leesbaar.

    AJ

    Beantwoorden
  3. emma

    Jaaaa, deze maak ik ook altijd, ik werk dan met ‘cups’ een stuk makkelijker, haha, deze variant is zo veel lekkerder!!! Soms vul ik ze daarna met vlees, frituur ze in een koekenpan met olie en vul ik ze verder met sla, tomaat, creme fraiche, e.d. niet echt gezond, maar ooooooh, jummmehh!

    Beantwoorden
  4. milou

    Hoi Ik had hier een vraag over! Ik had deze pas gemaakt, maa rbij mij worden ze heel hard ipv lekker zacht. Ik heb ook geprobeerd ze korter te bakken, maar dan lijken ze of niet gaar, of worden ze na het uit de pan halen toch nog hard. Hoe zou dat kunnen komen?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Was het deeg wel luchtig voordat je het ging uitrollen of was het heel erg stevig? Probeer het zout niet direct in aanraking te laten komen met het bakpoeder en zorg ervoor dat het water dat je toevoegt wel warm is. Handwarm, niet heet.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.