Vissticks… hoewel ik ze nooit heel veel at brengen ze toch een soort jeugdsentiment met zich mee. Voor veel mensen zijn vissticks denk ik onlosmakelijk verbonden met hun jeugd. De blauwe dozen van Iglo waaruit je dan vettige, sompige vissticks haalde. Vettig en sompig dus, maar naar mijn idee wel erg lekker. Helaas niet zo gezond en dus wilde ik ze zelf wel eens proberen te maken. Homemade vissticks the healthy way want ze zijn in de verste verte niet te vergelijken met de vissticks die je uit de supermarktdiepvriezen haalt, maar lekker zijn ze wel. Geserveerd met patatjes of gebakken aardappeltjes en een dikke klodder mayonaise natuurlijk om het gezonde aspect direct de grond weer in te boren. Maar hey, een beetje balans in een gerecht is nooit verkeerd.

Wat heb je nodig? (2 personen)

 • 4 koolvisfilets à 100 gram per stuk
 • 1 losgeklopt ei
 • bloem
 • Panko (Japans broodkruim)
 • peper en zout

1. Laat de vis ontdooien en dep het met behulp van een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de visfilets vervolgens in dikke repen van ongeveer 1 centimeter dik. Breng de vis op smaak met peper en zout.

2. Doe de bloem in een ondiepe schaal en doe hetzelfde met de Panko in een andere schaal. Breng de Panko op smaak met peper en zout en schep het even goed door.

3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C.

4. Wentel de vissticks door de bloem, vervolgens door het ei en bedek ze daarna met een laagje Panko. Leg de vissticks direct op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

5. Schuif de vissticks in het midden van de oven en bak ze in 20 – 25 minuten gaar.

homemade vissticks

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

5 reacties

  • Janine

   AH heeft het bij de Conimex staan en zag het vandaag ook bij de Lidl. (deze laatste was een aanbieding van de aziatische week, dus er zullen maandag misschien wat restanten liggen)

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.