Gesponsord – Aardappels, groenten en vlees – in de foodbloggers wereld noemen we dit een AGV’tje. Ik denk dat we er in Nederland allemaal wel mee op zijn gegroeid. Gekookte aardappeltjes, wat sperzieboontjes en een karbonaatje. En niet te vergeten de bekende stamppotjes in de winter, ook die scharen we onder de AGV’tjes. Omdat het voor velen van ons nog steeds een vertrouwd maaltje is leek het mij wel leuk om AGV’tjes met een twist te maken. Ik ging aan de slag met twee recepten en deel daarvan vandaag de allereerste: een Indonesisch stamppotje met pittige gehaktballetjes. In plaats van standaard aardappelpuree te maken heb ik deze keer MAGGI’s kerriesaus en een likje sambal gebruikt. De pittige gehaktballetjes die ik erbij serveerde vormen een perfecte combi met de bijzondere andijviestamppot. Echt het proberen waard!

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor de stamppot:

  • 500 gram kruimelige aardappelen
  • 400 gram rauwe andijvie
  • 1 zakje MAGGI Kerriesaus
  • 1 theelepel sambal
  • peper en zout

Voor de gehaktballetjes:

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 eetlepel ketjap
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • ½ theelepel gemberpoeder

1. Doe het gehakt in een kom en voeg hier de rest van de ingrediënten voor de gehaktballetjes aan toe. Kneed het geheel tot een samenhangend mengsel en vorm vervolgens kleine balletjes van het gehakt. Bak de gehaktballetjes in een klein beetje olijfolie in een koekenpan rondom bruin en gaar.

2. Schil de aardappels, snijd ze in stukken en was ze onder de koude kraan. Kook de aardappels vervolgens in 15 – 20 minuten gaar.

3. Bereid de kerriesaus door de aanwijzingen op de verpakking te volgen. Roer een theelepel sambal door de kerriesaus.

4. Giet de aardappelen af en stamp ze met behulp van een aardappelstamper fijn. Voeg beetje bij beetje de kerriesaus aan de aardappel toe en blijf roeren tot de aardappelpuree de gewenste dikte heeft gekregen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Voeg de rauwe andijvie aan de aardappelpuree toe en schep dit goed om.

6. Serveer het Indonesische stamppotje met de pittige gehaktballetjes en schep er desgewenst nog een beetje van MAGGI’s Kerriesaus overheen. Voor extra pit strooi je nog een beetje paprikapoeder over het gerecht.

Mocht je nou niet zoveel zin hebben in andijvie dan is deze Indonesische stamppot ook heerlijk met hutspot! Gebruik dezelfde werkwijze maar vervang de andijvie door wortelen en ui.

Zin om zelf ook te variëren met AGV’tjes? Check de website van MAGGI voor nog veel meer originele recepten.

Indonesisch Stamppotje

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door MAGGI

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

11 reacties

  1. Floor

    En wat voegt saus uit een zakje hier toe? Ja, voor jou een stukje inkomen, maar verder? Kom op zeg, je maakt gelukkig wel zelf de aardappelpuree van aardappels. Is het dan zoveel moeite of moeilijk om gewoon wat kerriepoeder en eventueel wat extra melk, crème fraîche, roomboter of slagroom toe te voegen?
    Ik begrijp best dat je gesponsord blogt, maar dit komt errrug gemaakt over. Volgende keer weer gewoon lekker zelf doen hè?
    En ik blijf je volgen hoor. Want ik geniet er wel van. Maar niet van de zakjes ;-)

    Beantwoorden
    • K

      Wat maakt het uit? Ze is toch niet verplicht om altijd maar alles vers klaar te maken. Dit is alleen maar een leuke uitdaging en gesponsord worden hoort bij haar werk.

      Beantwoorden
    • Kim

      Bah, wat een denigrerende reactie!
      Ik vind het juist leuk dat ze deze uitdaging zo oppakt. Je hoeft ook niet elk recept letterlijk te volgen wat iemand op zijn of haar blog zet.

      Beantwoorden
  2. Fran

    Dit hebben we vorige week gegeten en we vonden het allebei erg lekker! Dank je voor dit lekkere recept.

    Beantwoorden
  3. Mariella

    Wat een lekker gerecht is dit heb er een eigen twist aangegeven,heb kokosroom met kerry gemaakt dus geen zakje kerry gebruikt. Heb bij de gehaktballetjes een half tl 5kruidenpoeder en verse koriander gedaan het was heerlijk.

    Groet,
    Mariella.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.