Italia meets USA, een klassieker met een Italiaanse twist deze Italiaanse Mac and cheese. Zeker geen gerecht voor de Super Healthy Sunday, maar wel érg lekker. Dit is er zo eentje die in het rijtje comfortfood staat bij mij, lekker op de bank (soms mag dat) met een bord Italiaanse Mac and Cheese. Daarnaast is het ook nog een niet al te moeilijk recept, dus je hoeft hiervoor geen uren de keuken in.

Wat heb je nodig?
– 300 gram pasta (ik koos fusilli)
– 250 gram salami
– 250 gram zongedroogde tomaatjes
– 1 ui
– italiaanse kruiden
– peper
– 4 eetlepels boter
– 400 ml kookroom
– 250 gram kaas (kies hiervoor bijvoorbeeld 2 kazen, zoals mozzarella en cheddar)
– 1 eetlepel bloem
– verse basilicum

Zo ga je te werk:

1. Kook de pasta volgens de verpakking, zorg ervoor dat er zeker nog wel een bite in zit, het moet niet te gaar zijn.
2. Snijd de salami in blokjes, hak eventueel de tomaatjes in kleinere stukjes, snipper de ui en rasp de kazen (of snijd er kleine stukjes van).
3. Bak de salami in een koekenpan, zonder olie of boter. Voeg ook de ui, de italiaanse kruiden (een flinke theelepel ongeveer), vers gemalen peper en de tomaatjes toe. Bakken tot de salami een knapperig korstje heeft.
4. In een andere pan (geen klein pannetje) smelt je de boter en roer je hier de room en de kazen door. Goed roeren en het vuur niet te hoog, anders heb je kans dat het aanbrandt.
5. Voeg aan het roommengsel een eetlepel bloem toe, breng het kort aan de kook en haal van het vuur. Blijf nog even roeren.
6. Roer nu de pasta door het roommengsel en voeg ook de gebakken salami en ui toe. Scheur wat verse basilicum in kleine stukjes en roer ook dit er goed doorheen. Garneer eventueel nog met een mooi blaadje basilicum.

Italiaanse Mac 'n Cheese 1

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

9 reacties

  1. Joyce

    Wat een aparte twist! Ben wel benieuwd hoe dit zou smaken, ook al heb ik zelfs nog nooit een normale mac and cheese op haha.

    Beantwoorden
  2. milou

    Oh my god dat ziet er lekker uit!
    Ik hou persoonlijk altijd echt van macaroni bij mac and cheese! Maar met deze fusili ziet het er ook echt heerlijk uit!

    Beantwoorden
  3. Hester

    Oeh dat ziet er wel echt te lekker uit haha. Denk trouwens dat je een keer ‘Italiaans’ moet vervangen door ‘Amerikaans’ in ‘Italia meets USA, een klassieker met een Italiaanse twist deze Italiaanse Mac and cheese’ of niet?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.