Jamie’s Turkse Pizza met lamsgehakt

Hoewel ik fan ben van alles wat Jamie Oliver zo’n beetje doet, moet ik tot mijn grote schaamte bekennen dat ik nog niet eens zoveel recepten van hem heb gemaakt. En dat terwijl er twee pareltjes van kookboeken in mijn kast staan waar toch echt wel een aantal geschikte recepten in te vinden zijn. Ik vond het dus wel weer eens tijd om voor Jamie te kiezen en dus koos ik uit Jamie in 15 minuten een recept uit voor Turkse pizza met lamsgehakt. Lamsgehakt is sowieso iets dat wij vrijwel nooit eten, maar het leek me leuk om eens te proberen. En met hier en daar wat kleine aanpassingen was ik blij dat ik dit recept had uitgekozen. Het is namelijk bijzonder lekker, leuk om te maken en het ziet er gezellig uit.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 8 kleine tortillawraps
  • 300 gram lamsgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel Pimentón
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen

Voor de salade:

  • ijsbergsla
  • komkommer
  • groene paprika
  • rode ui
  • cherrytomaatjes
  • feta

1. Doe een klein beetje olijfolie in een koekenpan en doe hier het gehakt, peper en zout, komijnzaad en paprikapoeder bij. Schep het geheel even goed om.

2. Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn en voeg ook deze aan het gehakt toe. Bak het gehakt rul en goudbruin.

3. Maak ondertussen vast de salade klaar, je hebt hier geen dressing bij nodig en gebruikt gewoon zoveel van een bepaald ingrediënt als je lekker vindt.

4. Pers de teentjes knoflook boven de pan met gehakt uit en roer de tomatenpuree en ongeveer een eetlepel citroensap erdoor. Haal vervolgens de pan van het vuur.

5. Leg de tortillawraps op met bakpapier bekleedde bakplaten en verdeel het gehaktmengsel over de wraps. Ze de pizza’s vijf minuten op 230°C in het midden van de oven.

6. Verdeel de salade over de nog warme Turkse pizza’s en serveer ze eventueel met knoflook- of chilisaus.

Jamie's Turkse pizza's met lamsgehakt

Join the Conversation

  1. Dit lijkt me heerlijk! Ik ga dit gelijk maken deze week :)

  2. Eslem says:

    Het is vast lekker maar het lijkt niet echt op lahmacun ;) want daar gaat zeker geen komijn en rozemarijn in. Platte peterselie is zeker een aanrader om ook door de salade te doen.

    1. Johannes says:

      Rot toch op met je lahmacun… wie heeft gezegd dat het erop lijkt? En varkensgehakt is veel beter dan dat dieronvriendelijke halal lamsgehakt…

  3. Ohhh, i love Turkse pizza, dus dit ga ik zeker proberen!

  4. Desiree says:

    Het was helemaal top!

    Dank je wel voor het recept

  5. patty says:

    Turkse pizza doe je met rauw gehakt .en niet voorbakken .en geen komijn .en tomaten puree .turkse pizza ingrediënt is, gehakt, ui, knoflook ,maydonaz dat is turkse peterselie, zout ,paprika poeder en saltja dat is de saus die je er door heen doet dus alles mengen. en het gehakt rauw op het deeg doen. dan in een pizzapan. ik zou zeggen kijk op YouTube en type lahmacun in. zie je genoeg recepten die wel kloppen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close