Echt, je wilt niet weten hoevaak ik al een poging heb ondernomen om tonijnburgers op de eetplanning te zetten. Of nee, eigenlijk zeg ik het verkeerd. De tonijnburgers hebben al heel vaak op de planning gestaan maar continu werden ze als eerste verschoven wanneer de situatie erom vroeg. Maar nu, maanden later heb ik ze eindelijk een keer gemaakt hoor en wat heb ik een spijt dat ik dit niet eerder heb gedaan. Deze Japanse Tonijnburgers zijn namelijk waanzinnig lekker. Of je ze nou in het groot maakt en op een broodje serveert of in het klein en ze serveert bij een lekkere salade zoals ik heb gedaan, je zult er hoe dan ook van genieten.

Wat heb je nodig? (6 kleintjes of 2 grote)

  • 1 blikje tonijn op waterbasis
  • 1 theelepel Wasabi
  • 2 theelepels sojasaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 ei
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • ¼ theelepel Tabasco
  • peper en zout

1. Laat de tonijn goed uitlekken en pluis het met behulp van een vork in een kommetje uit elkaar.

2. Voeg de rest van de ingrediënten aan de tonijn toe en breng op smaak met peper en zout. Roer alle ingrediënten goed door met een vork zodat het mengsel aan elkaar blijft plakken.

3. Vorm met je handen kleine (of grote, wat je wil) burgers van het tonijnmengsel. Druk het voorzichtig een beetje aan zodat de burgertjes niet uit elkaar vallen.

4. Verhit een laagje olie in de pan – de bodem van de pan mag echt wel bedekt zijn met olie – en bak hierin de tonijnburgers om en om in een paar minuten gaar. Het is ’t lekkerst als de buitenkant van de burgers goed bruin zijn, daar worden ze namelijk ook krokant van. En juist die krokante buitenkant samen met de zachte binnenkant maakt deze burgers waanzinnig!

Serveer de tonijnburgers bij voorkeur direct, maar ook koud kun je ze prima meenemen voor de lunch!

Japanse tonijnburgers

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Japanse tonijnburgers

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

11 reacties

  1. Thefoodiary

    Hmm, klinkt heerlijk! Ik ben fan van tonijn uit blik: goedkoop, easy en ook nog eens lekker. Dit recept is ook nog eens student-proof, perfect!

    Beantwoorden
  2. Rineke

    Vanavond net zalmburgers gemaakt. Maar deze ga ik ook snel een keer maken, lekker met die wasabi erdoor.

    Beantwoorden
  3. Jiska

    Gisteravond het recept geprobeerd en was erg geslaagd! Yum! Ik heb alle ingrediënten in de keukenmachine gedaan ipv prakken (lui) en dat werkte ook goed.

    Beantwoorden
  4. Karlijn

    Ik was net op zoek naar een manier om tonijn uit blik op een lekkere manier te eten. Ik heb ze net gemaakt en ze zijn echt heeeerlijk! Die ga ik zeker nog vaker maken, super recept!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.