Zodra het zonnetje begint te schijnen heb ik zin in vrolijke gerechten. Gerechten waar ik zelf blij van word en die dus ook erg lekker zijn, maar die er óók vrolijk uitzien op het bord. Deze Kabeljauw in zoetzure saus is daar wat mij betreft een goed voorbeeld van, een idee dat ik heb opgedaan uit de Allerhande. Heb je niet direct zin om naar een zonnige bestemming af te reizen of, om het dichterbij huis te houden, met een bord van dit gerecht aan de tuintafel te schuiven? Liefhebbers van vis en zoetzure smaken kunnen in dit gerecht wat mij betreft hun ei helemaal kwijt. En stiekem heeft ook helemaal niet meer nodig dan gewoon dit. Misschien een frisse salade voor erbij, maar houd het zo puur mogelijk.

kabeljauw in zoetzure saus

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 kopje basmatirijst
  • 4 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • ½ eetlepel vissaus
  • 100 ml mango/passievrucht smoothie
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie

1. Snijd de kabeljauwfilet in repen van ongeveer een centimeter breed. Doe de bloem in een kom en voeg hieraan peper, zout en de paprikapoeder toe. Wentel de vis door de bloem en zorg ervoor dat ieder reepje goed bedekt is.

2. Doe de inhoud van het kopje rijst in een pannetje en voeg hier vervolgens twee kopjes kokend water aan toe. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan. Kook de rijst gaar tot al het vocht is opgenomen.

3. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer vier minuten gaar.

4. Doe de chilisaus, rijstazijn, vissaus en de smootie in een pannetje en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat ongeveer vier minuten zachtjes doorkoken tot alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en de saus warm is. Voeg dan de suiker aan de saus toe en kook het geheel nogmaals een minuut of twee zachtjes door.

4. Schep de rijst op het midden van een bord, leg hier de vis bovenop en giet de zoetzure saus over de vis. Garneer het geheel met blaadjes verse peterselie.

kabeljauw in zoetzure saus

kabeljauw in zoetzure saus

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.