Dat het pas eind januari is vergeten we voor het gemak even, dit recept voor Kabeljauw met krokante kruidenkorst levert een instant lente-gevoel op. Ik werd vrolijk van dit gerecht toen ik het at maar des te vrolijker word ik wellicht door het kijken naar de foto. Al dat groen, dat is toch heerlijk. Kabeljauw is een van mijn favoriete vissoorten omdat hij zo heerlijk veelzijdig en stevig is. Mijn favoriete manier om hem klaar te maken is in de oven door hem te maken met een Cassave-Srirachakorst, maar deze krokante kruidenkorst is ook heel fijn. Lekker licht. Serveer de vis met een lichte pasta of salade en je bent good to go.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 theelepels mosterd
  • sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels Panko broodkruim
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in met een beetje olie.

2. Dep de kabeljauwfilets droog en leg ze in de ovenschaal.

3. Smeer de bovenkant van de kabeljauwfilets in met de mosterd.

4. Snijd de verse kruiden fijn en schep deze samen met wat peper en zout door de Panko. Verdeel de kruidenkorst over de ingesmeerde kabeljauwfilets.

5. Knijp de halve limoen uit boven de vis en schuif de ovenschaal in het midden van de oven. Gaar de vis in 10 – 12 minuten.

Kabeljauw in krokante kruidenkorst

10 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.