Dat het pas eind januari is vergeten we voor het gemak even, dit recept voor Kabeljauw met krokante kruidenkorst levert een instant lente-gevoel op. Ik werd vrolijk van dit gerecht toen ik het at maar des te vrolijker word ik wellicht door het kijken naar de foto. Al dat groen, dat is toch heerlijk. Kabeljauw is een van mijn favoriete vissoorten omdat hij zo heerlijk veelzijdig en stevig is. Mijn favoriete manier om hem klaar te maken is in de oven door hem te maken met een Cassave-Srirachakorst, maar deze krokante kruidenkorst is ook heel fijn. Lekker licht. Serveer de vis met een lichte pasta of salade en je bent good to go.

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 kabeljauwfilets
  • 2 theelepels mosterd
  • sap van een halve limoen
  • 3 eetlepels Panko broodkruim
  • 1 eetlepel verse bieslook
  • 1 eetlepel verse basilicum
  • 1 eetlepel verse peterselie
  • peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal lichtjes in met een beetje olie.

2. Dep de kabeljauwfilets droog en leg ze in de ovenschaal.

3. Smeer de bovenkant van de kabeljauwfilets in met de mosterd.

4. Snijd de verse kruiden fijn en schep deze samen met wat peper en zout door de Panko. Verdeel de kruidenkorst over de ingesmeerde kabeljauwfilets.

5. Knijp de halve limoen uit boven de vis en schuif de ovenschaal in het midden van de oven. Gaar de vis in 10 – 12 minuten.

Kabeljauw in krokante kruidenkorst

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Megan

    Ik ben echt gek op kabeljauw! Dit gerecht ziet er heerlijk en simpel uit, binnenkort maar eens uitproberen :)

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.