Afgelopen zondag liet ik al gezonde BBQ Groentespiesjes aan jullie zien, een gezonde (vegetarische) toevoeging voor de barbecue en vandaag is het tijd voor het tweede healthy BBQ recept. Hoewel vlees alsnog de barbecuefeestjes domineert zien we gelukkig ook steeds vaker vis terugkomen op de barbecue. En terecht, want zeker als ik weer naar deze Kabeljauwpakketjes van de barbecue kijk, heb ik er direct weer zin in. Het voordeel van deze pakketjes is dat ze eigenlijk heel eenvoudig klaar te maken zijn en toch bomvol smaak zitten. Geen standaard stukje vlees met wat peper en zout in aluminiumfolie maar met veel toegevoegde ingrediënten. Jammie!

Wat heb je nodig? (2 stuks)

 • 2 vellen aluminiumfolie
 • 2 kabeljauwfilets
 • 2 eetlepels kruiden roomkaas
 • 1 tomaat
 • 1 ui
 • ½ gele paprika
 • peper en zout

1. Vet de vellen aluminiumfolie lichtjes in met een beetje olie.

2. Dep de kabeljauwfilets droog met een stukje keukenrol en breng ze flink op smaak met peper en zout. Leg iedere filet in het midden van een vel aluminiumfolie.

3. Smeer over ieder stukje vis een eetlepel kruiden roomkaas, dit mag best grof gebeuren; hoeft niet netjes.

4. Snijd de ui en tomaat in plakjes en leg deze dakpansgewijs over de vis.

5. Snijd de gele paprika in reepjes en verdeel deze over de vis.

6. Vouw de aluminiumfolie dicht zodat er twee pakketjes ontstaan. Leg de vispakketjes vervolgens op de barbecue en grill de vis in ± 20 minuten gaar.

kabeljauwpakketjes van de barbecue

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Lisa

  Ik mis de ‘after’ foto een beetje. Ben benieuwd hoe het pakketje eruit ziet ná die 20 min op de BBQ :)

  Beantwoorden
  • Sabine

   Zag er eigenlijk niet heel anders uit! De groenten waren natuurlijk zacht en de vis gaar, maar het was nog even kleurrijk.

   Beantwoorden
 2. Hester

  Ook superlekker: zalm met ketjapsaus, gember, wortel, paprika en lente-ui in de oven in aluminiumfolie/bakpapier <3 Dit ziet er ook goed uit! Ik denk trouwens dat je in de zin 'Geen standaard stukje vlees met wat peper en zout in aluminiumfolie …' 'vis' bedoelt, maar misschien ook niet hoor, haha.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.