Onlangs reviewde ik voor OhMyFoodness al het kookboek “365 goede redenen om aan tafel te gaan” van Stéphane Reynaud. Toen gaf ik al aan dat dit een kookboek is dat echt voor iedereen toegankelijk is. Zo vind je er ingewikkelde recepten met wild in, maar ook simpele ontbijtgerechten zoals gebakken ei met spek. Natuurlijk kon ik dit kookboek niet lang laten liggen voordat ik er wat uit zou maken en dus probeerde ik afgelopen week het recept voor Kantonese Rijst. Wel een klein beetje eigen gemaakt dus het recept hieronder wijkt iets af van het origineel, maar wel lekker genoeg om met jullie te delen!

Wat heb je nodig? (3-4 personen)

  • 2 kopjes basmatirijst
  • 1 bakje gerookte kalkoenreepjes
  • 2 eieren
  • 3 lente-uitjes
  • 1 gesnipperd ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje doperwten
  • bieslook
  • peper/zout

1. Breek de eieren in een kom en klop ze los. Maak van de eieren een omelet en snijd deze in reepjes. Kook ondertussen de basmatirijst in lichtgezouten water gaar.

2. Snijd de knoflook fijn en bak deze samen met de ui, doperwten en de kalkoenreepjes zo’n vijf minuten in een pan.

3. Voeg vervolgens de gaar gekookte rijst toe en bak lekker door. Het is niet erg als de rijst een krokant laagje krijgt, lekker juist! Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en knip wat verse bieslook van het plantje.

4. Wanneer de rijst een beetje is aangebakken voeg je de in reepjes gesneden omelet, de lente-ui, bieslook en peper en zout toe. Bak nog een minuut of twee even lekker door.


Stiekem maakte ik ons avondeten na het maken van de foto’s nog ietsje lekkerder maar wel een heel stuk minder OMF-waardig. Ik voegde er nog gemarineerde kip met satésaus en gefruite uitjes aan toe.

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.