test

Twee weken geleden liet ik in mijn (P)inspiratie artikel al zien dat ik dolgraag eens Roasted Ranch Potatoes with bacon and cheese wilde maken. Even geleden haalden vriendlief en ik een kippetje van de markt en ik besloot dat deze aardappeltjes daar wel goed bij zouden passen. Echter wilde Tim zijn favoriete, door mij gemaakte kruidige knoflooksaus (ik beloof dat ik hier binnenkort een artikel aan zal wijden) er graag bij eten en tsja.. in combinatie met een ranch dressing leek me dat niet zo’n succes. Echter kan ik deze aardappeltjes uit de oven geen “Roasted Ranch Potatoes” meer noemen zonder die dressing en dus heb ik het recept iets aangepast naar Kazige aardappeltjes uit de oven. Geïnspireerd op dit recept maar dus wel een beetje anders.kazige aardappeltjes

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • ½ kilo aardappels
  • 1 bakje gerookte spekblokjes
  • 3 lente-uitjes
  • 1 zakje geraspte kaas om te gratineren
  • peper en zout

Deze aardappeltjes zijn heel snel klaar wat betreft de voorbereidingen. Ze moeten wel even in de oven staan, maar ondertussen heb je hierdoor wel genoeg tijd om je andere (bij)gerechten te bereiden.

1. Schil de aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Was ze in koud water en dep droog met een stukje keukenpapier.

2. Vet een ovenschaal in met een beetje olie en verwarm de oven voor op 200ºC.

3. Snijd de lente-ui in ringetjes en meng deze samen met de spekreepjes door de aardappelblokjes. Breng op smaak met een klein beetje zout, peper en olijfolie.

4. Meng de helft van de kaas door de aardappels en doe ze in de ovenschaal.

5. Strooi de rest van de kaas over de aardappels en rooster de aardappeltjes in het midden van de oven zo’n 30 – 40 minuten tot de kaas goed gesmolten is en de aardappels goudbruin worden. Schep de aardappelen op het midden van de baktijd even om zodat ook de onderste aardappeltjes en goudbruin kleurtje krijgen.

kazige aardappeltjes
kazige aardappeltjes
kazige aardappeltjes
kazige aardappeltjes

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.