Risotto, natúúrlijk kon mijn favoriete gerecht ook deze kerstperiode niet ontbreken op OMF. Deze keer maakte ik een risotto als voorgerecht, eentje met een vrij subtiele smaak maar die net zo verslavend is als de andere risottorecepten. Vandaag deel ik het recept voor Citroenrisotto met rivierkreeftjes met jullie, een prima en kleurrijke aftrap van een geslaagd kerstdiner.

Wat heb je nodig? (4 personen, als voorgerecht)

  • 200 gram risottorijst
  • 1 teentje knoflook
  • 50 milliliter witte wijn
  • 1 ui
  • schil van één citroen
  • sap van een halve citroen
  • 750 milliliter groentebouillon
  • 125 gram rivierkreeftjes
  • olijfolie
  • klontje boter
  • Parmezaanse kaas
  • garnering: schijfje citroen

1. Snipper de ui en hak het teentje knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie aan in de pan.

2. Voeg de risottorijst toe en schep deze een paar minuten om tot de korrels glazig zijn geworden. Voeg dan de wijn toe en laat deze grotendeels verdampen.

3. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren. Voor instructies kun je deze video bekijken.

4. Wanneer de rijst gaar is voeg je de geraspte citroenschil, het citroensap, een klontje boter en de Parmezaanse kaas toe. Doe ook het grootste gedeelte van de rivierkreeftjes bij de risotto in de pan, maar houd er een paar achter ter garnering.

5. Roer alles goed door tot de boter en de kaas gesmolten zijn.

6. Serveer de citroenrisotto met rivierkreeftjes direct en garneer met de achtergehouden rivierkreeftjes, een schijfje citroen en wat verse basilicum.

Citroenrisotto met rivierkreeftjes

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.