Hoewel ik zelf altijd groot fan ben van een hele gevulde kalkoen met de Kerst (lekker Amerikaans!) kan ik me voorstellen dat je geen tijd of zin hebt om uren lang een kalkoen in de oven te hebben staan. Zeker niet wanneer je met helemaal niet zoveel mensen aan tafel zit. Ik ging aan de slag met een kalkoengerecht dat ook heerlijk is met de Kerst, maar waar je iets minder geduld voor hoeft te hebben: Gevulde kalkoenrolletjes met Boursin en abrikoos. Ik kook vrijwel nooit met abrikoos en dus was ik er een beetje huiverig voor, maar wauw wat is dat een goede toevoeging!

Wat heb je nodig? (2/3 personen als hoofdgerecht)

  • 400 gram kalkoenfilet (vraag naar het haasje, dat is het meest mals)
  • ½ kuipje Boursin roomkaas Knoflook & Fijne Kruiden*
  • 50 gram gedroogde (Turkse) abrikozen
  • klontje boter
  • peper en zout

*Liever geen knoflook serveren tijdens het kerstdiner? Gebruik dan Boursin roomkaas Sjalot & Bieslook zonder knoflook.

1. Leg de kalkoenfilet tussen twee vellen bakpapier in en sla hem met behulp van een deegroller zo plat mogelijk. Het zou makkelijk zijn als je de kalkoenfilet in een rechthoekige vorm slaat.

2. Verwarm ondertussen de oven vast voor op 180°C en vet een braadslee in met een beetje olie.

3. Snijd de abrikozen in kleine blokjes.

4. Smeer de bovenkant van de kalkoenfilet in met de Boursin en verdeel de blokjes abrikoos hier overheen.

5. Rol de kalkoenfilet vervolgens strak op en maak de rol vast met satéprikkertjes of met een touw.

6. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kleine kalkoenrollade om en om bruin. Leg de rollade vervolgens in de braadslee en bak de rollade in het midden van de oven in ongeveer 20 – 25 minuten gaar.

7. Verwijder het touw of de prikkertjes en snijd de kalkoenfilet in schuine plakken. Serveer met wat bieslook en diverse bijgerechten.

Gevulde kalkoenrolletjes met Boursin en abrikoos

Dit is een gesponsord artikel

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

8 reacties

  1. Susanne

    Die boursin bieslook en sjalot is echt een uitkomst voor mij. Mijn moeder heeft een aversie tegen alles met knoflook dus vond het vaak jammer dat ik geen boursin kon gebruiken. Kip in combinatie met abrikozen heb ik nog nooit gegeten, maar lijkt me heel lekker! Kip met rozijnen vind ik namelijk ook super lekker ;)

    Beantwoorden
  2. Sanne

    Dit was de hit van Kerst 2017!!!! Nog bedankt voor het geweldige recept…..de aanmeldingen voor de Kerst dit jaar stromen al binnen met de vraag of ik nog eens die heerlijke kalkoenrolletjes kan maken

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.