De afgelopen week ben ik wanhopig op zoek geweest naar gerechten waar ik niet lang voor in de keuken hoefde te staan. Dit resulteerde in salades, wraps en uiteraard staat er nog een barbecue op de planning. Maar natuurlijk past mijn nieuwe slowcooker ook prima in dit rijtje thuis. Met de zomer in mijn achterhoofd ging ik aan de slag met het maken van een zomers slowcooker recept. Ik maakte Kip Hawaï met een hele kip. Dat is eens iets anders dan de standaard kipfiletjes met ham en ananas. Natuurlijk kan dit gerecht ook gemaakt worden zonder slowcooker, laat de kip dan in ongeveer twee uur gaar stomen in een hoge braadpan en zorg voor voldoende vocht in de pan.

Wat heb je nodig? (1 hele kip)

  • Kip van 1 kg
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • paprikapoeder
  • 400 gram ananas uit blik (op eigen sap)
  • peper en zout

1. Dep de kip droog met een vel keukenrol en wrijf de kip in met paprikapoeder, peper en zout.

2. Hak de ui, knoflook en rode peper fijn en wrijf de kip ook hiermee in. Leg vervolgens de kip in de slowcooker.

3. Schenk de blokjes ananas inclusief al het sap in de slowcooker.

4. Doe de deksel op de pot en gaar de kip in 7 uur op stand Low tot het vlees van het bot af valt.

Kip Hawaï met een hele kip

Kip Hawaï met een hele kip

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.