Wraps, een geliefd gerecht hier in huis. Vooral door Tim want persoonlijk doet het mij niet zoveel. Om het niet te eentonig te maken probeer ik wel zoveel mogelijk te variëren met de vullingen. Het lukt me vrijwel iedere keer weer en ook deze keer is het me gelukt om een lekker, voedzaam en nieuw wrap-gerecht op tafel te zetten. Deze Kip Mozzarella Wraps zijn geïnspireerd op dit recept dat ik vond via Pinterest.

kip mozzarella wraps

Wat heb je nodig? (2-4 personen)

  • 4 grote tortillawraps
  • 2 kipfilets
  • ½ pot Grand’Italia Formaggio pastasaus
  • 1 bol mozzarella
  • Hoeveelheid 48+ kaas naar smaak
  • 1 groene paprika
  • 1 kleine ui
  • optioneel: jalapeno pepers
  • optioneel: ham of spek
  • peper en zout

1. Snijd de kipfilets in lange repen en kruid ze naar smaak met peper en zout. Bak de repen kipfilet vervolgens in een klein beetje olie in een koekenpan gaar en goudbruin. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.

2. Verwarm de wraps even in de magnetron zodat ze soepel worden. Besmeer de wraps met een laagje pastasaus.

3. Verdeel plakjes 48+ kaas over de pastasaus en leg twee plakjes ham of spek op de wraps.

4. Leg een aantal kipreepjes aan het begin van een wrap en top af met de paprika, ui en eventueel jalapeno peper wanneer je dit lekker vindt.

5. Breek de mozzarella in stukjes en verdeel dit over de rest van de ingrediënten.

6. Rol de wraps goed op en leg ze even onder grill tot de kaas gesmolten is.

Het bovenstaande recept is voor twee personen geschikt wanneer je grote eters hebt, ik kreeg mijn wraps namelijk niet op. Mocht je dit als bijgerecht serveren dan is één wrap per persoon meer dan genoeg. Hetzelfde geldt wanneer je de wraps als lunch wilt serveren. Mocht je nog wat groens bij de wraps willen eten dan kun je uiteraard kiezen voor een knapperige salade.

kip mozzarella wraps

kip mozzarella wraps

kip mozzarella wraps

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

6 reacties

    • Sabine

      Wraps hebben wel heel snel de neiging om droog te worden in de oven, dus let daar wel op als je het gaat proberen. Je zou ze eventueel ook om en om in de koekenpan kunnen bakken.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.