De laatste tijd bestaat onze zaterdaglunch vaste prik uit kippeling (kiPPeling ja, geen kibbeling) en/of kip piri piri snacks. Vooral Tim is he-le-maal weg van dat laatste. Overigens maakt het hem niet zoveel uit waar het vandaan komt. Of het nou de snacks van de kipkraam zijn of de kip piri piri van Albert Heijn, hij wordt er sowieso gelukkig van. Hoogste tijd om zelf dus eens aan de slag te gaan met het maken van kip piri piri want dat is toch net een tikkeltje gezonder dan de voorverpakte varianten. En je kunt er bovendien naar hartenlust mee variëren, er zijn niet echt regels voor de piri piri marinade, vooral richtlijnen en een aantal basisingrediënten. Ik besloot me te houden aan de basisingrediënten en daar zelf mee te spelen Het resultaat was fijn en zeker voor herhaling vatbaar, dus nu deel ik het recept ook met jullie.

Wat heb je nodig? (2-3 personen)

  • 3 kippenpoten
  • 2 rode pepers (of 1 met zaadjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • zout

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Hak de rode pepers, ui en knoflook fijn en doe deze in een kommetje.

3. Voeg hier het paprikapoeder, de cayennepeper, zonnebloemolie en een snuf zout aan toe. Roer het geheel even goed door tot een marinade.

4. Smeer de kippenpoten aan weerszijden in met de piri piri marinade en leg ze vervolgens in een licht ingevette ovenschaal.

5. Bak de kippenpoten in het midden van de oven in 45 – 50 minuten gaar.

Kip Piri Piri

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

5 reacties

    • Ferry

      Ik vindt het altijd zo omslachtig om die kippenpoten te braden.
      Maar dan hoor en zie ik jullie roemen over kip kiri kiri en dan moet je het bijna wel eens gaan uitproberen , toch ? Ben razend benieuwd naar de smaak ervan !

      Beantwoorden
  1. Lise

    Een recept van Kippeling lijkt me ook wel wat! Dacht dat dat iets van onze lokale slager was, maar blijkbaar niet ;).

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.