Kipburgertjes met chorizo

Als alternatief op het varkens- of rundergehakt gebruik ik met liefde kipgehakt. Ik ben dol op het kipgehakt dat ik bij de kipkraam op zaterdagmarkt kan kopen. Qua werking is het hettzelfde als het gehakt dat je gewend bent om te gebruiken, maar qua smaak vind ik het altijd net wat specialer. Deze kipburgertjes met chorizo waren bij ons in huis een regelrechte hit. En varieer er naar hartenlust mee, want daar zijn deze burgers ideaal voor.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 300 gram kipgehakt*
  • 1 kleine ui
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram chorizo
  • 1 eetlepel paneermeel
  • ½ theelepel chilipeper
  • sesamzaadjes

*Ik koop mijn kipgehakt altijd op de markt en deze is al lichtjes gekruid met onder andere verse peterselie, peper en zout. 

1. Doe het kippengehakt in een kom. Hak de ui, lente-ui en de knoflook fijn en voeg deze bij het gehakt.

2. Kneed het gehakt even goed door en voeg vervolgens het paneermeel en de chilipeper (vers of in poedervorm) toe.

3. Snijd de chorizo in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter groot. Meng deze goed door het gehakt.

4. Kneed zes kleine burgertjes van het mengsel en leg even apart.

5. Verhit een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan en bak de kipburgertjes om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.

6. Strooi ter garnering sesamzaadjes, die je bij voorkeur nog heel even roostert in een droge koekenpan, over de kipburgertjes.

Ik serveerde de kipburgertjes zelf op een bedje van sla, Atjar en augurkjes. Je kunt er natuurlijk ook échte burgers van maken, compleet met (zelfgemaakte?) hamburgerbroodjes!

Kipburgertjes met chorizo

Join the Conversation

  1. Ziet er lekker uit. Maar ik weet niet wat voor kippenkraam er bij jou op de markt staat, maar die van ons ziet er uit als een lading plofkip, dus daar ga ik met een grote boog omheen…

    1. Sabine Author says:

      Hm, dat idee heb ik bij de kipkraam op onze markt eigenlijk niet :)

  2. MySimplySpecial says:

    Het klinkt als een lekkere combinatie!

  3. Diede says:

    Ziet er goed uit. Ik vraag me wel af of er suikervrije chorizo bestaat. Ik hou van chorizo ;)

    1. Sabine Author says:

      Hmm, ik ben bang van niet. Misschien bij een echte Spaanse slager ofzo? Maar vind die maar eens…

  4. Eline says:

    Kipgehakt is zo lekker <3

  5. Emily van Kampen says:

    Het is een beetje paella achtig zo met de kip en chorizo in één burger. Het lijkt me heel smakelijk!

  6. Esther Schultz says:

    Vanavond deze kipburgers gebakken, makkelijk te maken en heerlijk van smaak ! Zeker voor herhaling vatbaar.

  7. Dishtales says:

    Oh heeeeerlijk dit! Ik ga dit heeel gauw maken! Ik hou enorm van makkelijke recepten waarbij je natuurlijke smaken combineert en dat is precies waar dit recept over gaat. Dank voor het delen!

    Liefst van een mede-blogger :-)

  8. Gerben says:

    Lekker recept! Ik heb ze laatst ook als tapas gemaakt in de vorm van gehaktballetjes en ook dat smaakte heel erg goed.

    1. Sabine Author says:

      Dat is ook een heel goed idee inderdaad!

  9. Brenda says:

    Ik heb er wat mozzarella door gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close