Als alternatief op het varkens- of rundergehakt gebruik ik met liefde kipgehakt. Ik ben dol op het kipgehakt dat ik bij de kipkraam op zaterdagmarkt kan kopen. Qua werking is het hettzelfde als het gehakt dat je gewend bent om te gebruiken, maar qua smaak vind ik het altijd net wat specialer. Deze kipburgertjes met chorizo waren bij ons in huis een regelrechte hit. En varieer er naar hartenlust mee, want daar zijn deze burgers ideaal voor.

Wat heb je nodig? (6 stuks)

  • 300 gram kipgehakt*
  • 1 kleine ui
  • 1 lente-ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram chorizo
  • 1 eetlepel paneermeel
  • ½ theelepel chilipeper
  • sesamzaadjes

*Ik koop mijn kipgehakt altijd op de markt en deze is al lichtjes gekruid met onder andere verse peterselie, peper en zout. 

1. Doe het kippengehakt in een kom. Hak de ui, lente-ui en de knoflook fijn en voeg deze bij het gehakt.

2. Kneed het gehakt even goed door en voeg vervolgens het paneermeel en de chilipeper (vers of in poedervorm) toe.

3. Snijd de chorizo in kleine blokjes van ongeveer 0,5 centimeter groot. Meng deze goed door het gehakt.

4. Kneed zes kleine burgertjes van het mengsel en leg even apart.

5. Verhit een klein beetje (kokos)olie in een koekenpan en bak de kipburgertjes om en om in een paar minuten goudbruin en gaar.

6. Strooi ter garnering sesamzaadjes, die je bij voorkeur nog heel even roostert in een droge koekenpan, over de kipburgertjes.

Ik serveerde de kipburgertjes zelf op een bedje van sla, Atjar en augurkjes. Je kunt er natuurlijk ook échte burgers van maken, compleet met (zelfgemaakte?) hamburgerbroodjes!

Kipburgertjes met chorizo

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

13 reacties

  1. rick

    Ziet er lekker uit. Maar ik weet niet wat voor kippenkraam er bij jou op de markt staat, maar die van ons ziet er uit als een lading plofkip, dus daar ga ik met een grote boog omheen…

    Beantwoorden
  2. Esther Schultz

    Vanavond deze kipburgers gebakken, makkelijk te maken en heerlijk van smaak ! Zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  3. Dishtales

    Oh heeeeerlijk dit! Ik ga dit heeel gauw maken! Ik hou enorm van makkelijke recepten waarbij je natuurlijke smaken combineert en dat is precies waar dit recept over gaat. Dank voor het delen!

    Liefst van een mede-blogger :-)

    Beantwoorden
  4. [Life] Diary week 41 | Selina Vink

    […] uitslapen de volgende dag. Ik maakte samen met Babet heerlijke burgers van kipgehakt en chorizo van Oh my Foodness. Wauw, echt superlekker! Omdat we allebei werken hadden we veel zin in lekkere biertjes. Zoals je […]

    Beantwoorden
  5. Gerben

    Lekker recept! Ik heb ze laatst ook als tapas gemaakt in de vorm van gehaktballetjes en ook dat smaakte heel erg goed.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.