test

Soms is het zo ontzettend eenvoudig om een simpel stukje vlees iets lekkers mee te geven. Wat mij betreft is een biefstukje met gebakken champignons een gouden combinatie en een varkenshaasje met champignonsaus, hoe standaard dit ook moge zijn, een feestje. Tijdens de Paleo challenge wilde ik een eenvoudig kipfiletje wat meer aankleden en dus besloot ik er saté van te maken. Maar in plaats van de standaard blokjes kip op een satéstokje maakte ik kipspiesjes aan rozemarijntakjes. En dat ziet er niet alleen leuk uit, maar smaakt ook nog eens heel erg goed.

Wat heb je nodig? (4 stokjes)

  • 300 – 400 gram kipfilet
  • 4 takjes rozemarijn met stevige steeltjes
  • 1 satéstokje
  • peper en zout
  • olijfolie

1. Ik weet niet of je rozemarijn met stevige steeltjes in de winkel kunt krijgen, maar anders raad ik je aan om eens op de markt, bij een Turkse supermarkt of bij de groothandel te kijken. Zelf gebruikte ik verse rozemarijn uit eigen tuin. Was de takjes in ieder geval grondig onder de koude kraan en dep ze daarna droog met keukenpapier.

2. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout.

3. Prik ieder blokje kipfilet in het midden door met een satéprikker. Rijg de blokjes vervolgens voorzichtig via de onderkant aan de takjes rozemarijn.

4. Smeer de saté in met een dun laagje olijfolie en grill de kipspiesjes vervolgens in een paar minuten aan alle kanten goudbruin en gaar.

Deze kipspiesjes zijn erg lekker met zoete aardappelpuree!

Kipspiesjes aan rozemarijntakjes

 

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.