Bij de snelle zalmspiesjes van laatst moest ik een eenvoudig bijgerecht verzinnen. Erg veel zin in noedels of rijst had ik niet en om er nu brood bij te eten vond ik ook niet zo’n sterk idee. Aan de slag met een salade dus maar en om het passend te maken besloot ik eens te experimenteren met een Thaise salade. En uiteraard kun je het zo gek maken als je zelf wilt met salades, maar ik had zin in een eenvoudige maaltijd en dus ook in een eenvoudige salade. Met een aantal groenten en een pittige dressing kom je al een heel eind en tover je in no-time een knapperige Thaise salade op tafel. De onderstaande vonden wij zelf erg goed gelukt, ook al stelt ‘ie eigenlijk niet zoveel voor.

Wat heb je nodig?

  • peultjes
  • taugé
  • rode ui
  • komkommer
  • sesamzaadjes

dressing:

  • sojasaus (1 eetlepel)
  • sesamolie (1 theelepel)
  • vissaus (paar druppels)
  • limoensap (paar druppels)
  • rode peper (een halve)

1. Kook de peultjes beetgaar, snijd de rode ui in dunne halve ringen en de komkommer in lange dunne reepjes. Meng alle groenten inclusief de taugé door elkaar.

2. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar, het komt hier aan op goed proeven. Achter de ingrediënten zie je hoeveel ik zelf heb gebruikt. Dit was vrij pittig en ruim voldoende voor twee personen. Maar nogmaals: proef, want wellicht vind jij een extreem pittige dressing wel lekker of vind je de smaak van vissaus te sterk.

3. Schep de dressing over de groenten en strooi vervolgens de sesamzaadjes over de salade. Voor wat extra smaak kun je de sesamzaadjes ook nog roosteren in een droge koekenpan.

knapperige thaise salade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.