Als ik de foto van dit gerecht zie krijg ik er direct weer zin in. Ik ben echt dól op gamba’s en al helemaal als ze worden klaargemaakt met lekker veel knoflook. Gemarineerde gamba’s vind ik waanzinnig maar deze Knoflook-Citroen gamba’s vind ik misschien nog wel iets lekkerder. Het zurige van de citroen past perfect bij de stevige knoflooksmaak en door wat pepertjes toe te voegen wordt het gerechtje ook nog heerlijk pittig. Serveer deze gamba’s met een boterzachte (aardappel)puree en je hebt in no-time een super simpel maar verrukkelijk gerechtje op tafel staan. Ik vond dit recept op de blog She Cooks He Cleans en ging ermee aan de slag.

Wat heb je nodig? (2 personen)

Voor het marineren:

  • 400 gram gamba’s
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • schil van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano

En daarna:

  • 6 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 50 milliliter witte wijn
  • sap van 1 citroen
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • peper en zout

1. Pel de gamba’s en maak deze schoon. Doe ze vervolgens in een kom.

2. Pers de teentjes knoflook en rasp de schil van de citroen zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook en de citroenschil samen met de olijfolie en de gedroogde oregano aan de gamba’s toe. Schep goed om zet de kom vervolgens afgedekt minimaal een uur in de koelkast.

3. Hak de ui, de teentjes knoflook en de rode peper fijn. Fruit deze in een beetje olijfolie in een koekenpan tot het goed begint te geuren.

4. Voeg vervolgens de gemarineerde gamba’s (inclusief de marinade) toe en bak deze twee minuten mee.

5. Voeg de witte wijn, de oregano en het citroensap toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel in een paar minuten in tot de alcohol verdampt is en de gamba’s gaar zijn.

6. Breng de Knoflook-Citroen gamba’s op smaak met peper en zout en serveer direct.

Knoflook-Citroengamba's

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Babette

    Het ziet er echt heerlijk uit! Maar wat ligt er nou onder die gamba’s? Of kijk ik verkeerd? Lijkt alsof er iets bij geserveerd is!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.