Koude salades vind ik heerlijk. Ik maak ze regelmatig, niet alleen om ze mee te nemen als lunch, maar ook als avondeten. In plaats van een saaie gekookte aardappel  of gebakken aardappelschijfjes, maakte ik een koude aardappelsalade met spekjes.
Lekker simpel en een gerechtje dat veel mensen lekker zullen vinden. Dit gerecht is ook ideaal om mee te nemen, naar bijvoorbeeld een feestje of (als het weer wat mooier weer wordt) barbecue of picknick. Dit recept is genoeg om 4-6 magen te vullen!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram vastkokende krieltjes (gewassen, maar niet geschild)
  • 1 bekertje crème fraîche
  • 1 rode ui
  • een bosje lente-ui
  • een paar takjes platte peterselie
  • ongeveer 300 gram gebakken spekjes

Zo ga je te werk:
1. Kook de krieltjes beetgaar. Laat ze dus niet te lang koken.

2. Snipper de rode ui, snij de lente-ui in ringetjes en hak de platte peterselie fijn.

3. Snijd eventueel grote krieltjes doormidden (het moeten een-haps-stukken zijn) en doe ze in een kom.

4. Voeg alle gesneden ingrediënten bij de krieltjes en roer nu ook de spekjes en de crème fraîche erdoor. Klaar is je aardappelsalade!

aardappelsalade met spekjes 1

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

10 reacties

  1. Nikki

    Ziet er lekker uit. Ik ben wel blij dat ik deze site heb gevonden. Ik krijg hierdoor wat meer zin om te koken!

    Beantwoorden
  2. Mariska

    Bedankt voor het recept. Heb het gemaakt en smaakte erg goed. Ga het zeker vaker maken. Zelf heb ik er nog knoflook en tijm aan toegevoegd. Ben dol op die kruiden (:

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.