Al eerder deelde ik een tip om aardappels goed te poffen. Althans tip, eigenlijk is het gewoon cheaten want aardappels voorkoken en ze dan pas in de oven te doen is natuurlijk niet de officiële manier. Het principe van deze kruidige aardappelen in aluminiumfolie komt eigenlijk op hetzelfde neer, ook hier kook je de aardappelen voor en pof je ze vervolgens in een pakketje van aluminiumfolie. Echter maakte ik deze aardappels klaar op de barbecue en daar worden ze toch wel erg lekker van. Deze aardappelen kun je serveren als bijgerecht.

Wat heb je nodig? (2 stuks)

  • 2 grote, iets kruimige aardappelen
  • ½ rode peper
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse of gedroogde koriander
  • 1 theelepel olijfolie
  • zwarte peper
  • grof zeezout
  • 2 vellen aluminiumfolie

1. Was de aardappelen grondig maar laat de schil eraan. Snijd ze vervolgens in dikke plakken. Kook de aardappelplakken tot ze bijna gaar zijn.

2. Snipper de ui en hak de rode peper en het teentje knoflook fijn. Roer dit door de olijfolie en laat even staan zodat de smaken wat in kunnen trekken.

3. Giet de aardappelen af en laat ze even droogstomen. Leg de aardappelen vervolgens in het midden van de vellen aluminiumfolie.

4. Schenk de kruidenolie over de aardappelen en strooi hier een hoeveelheid koriander naar wens overheen.

5. Bestrooi de aardappelen met zwarte peper en grof zeezout. Vouw de pakketjes vervolgens dicht.

6. Pof de aardappelen tot slot nog zo’n 20 minuten op de barbecue.

Deze kruidige aardappelen worden nog lekkerder met zelfgemaakte kruidige knoflooksaus!

kruidige aardappelen in aluminiumfolie

6 reacties

  1. Simon

    Smaken lijken me erg lekker, maar 1 theelepel olie voor twee flinke aardappelen? Is dat niet (te) weinig?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.