Ik moet toegeven dat ik geen groot fan ben van couscous. Ik heb liever quinoa of bulgur, maar af en toe couscous is ook niet verkeerd. Deze kruidige couscoussalade is toch wel een van mijn favoriete gerechten als ik het dan toch moet eten. Lekker veel kruiden en groenten en de geroosterde pitten zorgen voor een fijne bite. Deze salade fungeert prima als uitgebreide lunch of lichte avondmaaltijd. Vega, gezond en goed vullend. Bewaar de salade in een afgesloten bak in de koelkast en hij is prima nog een paar dagen houdbaar. Zorg er dan wel voor dat je de feta pas op het laatste moment toevoegt.

Bereidingstijd: < 15  minuten | Prijs per persoon (bij 4 personen): €  0,79

Wat heb je nodig? (3 – 4 personen)

  • 150 gram couscous
  • ½ rode paprika
  • 100 gram doperwten
  • 2 lente-uitjes
  • ¼ bosje verse dille
  • 20 gram feta
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • peper en zout

1. Doe de couscous samen met 1 eetlepel peterselie, de chilipoeder en een snufje zout in een kom. Schenk hier kokend water overheen tot de couscous net onderstaat. Dek de kom af met een bord of stuk plasticfolie en laat staan tot al het water is opgenomen.

2. Snijd ondertussen de paprika in kleine blokjes en de lente-ui in kleine ringen. Hak de dille grof en verkruimel de feta. Rooster ook vast de pitten in een droge pan.

3. Roer de couscous los met een vork en roer schep de doperwten, lente-ui en de paprika door.

4. Schep de couscous op een bord en top af met de fetakaas en de geroosterde pitten.

5. Strooi de rest van de peterselie, de verse dille en wat verse peper over de salade.

kruidige couscoussalade

kruidige couscoussalade

11 reacties

  1. Céline

    Ziet er lekker uit! Alleen ben ik niet zo gek op doperwten. Wat zou een goede vervanger zijn voor de doperwten?

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.