Onmisbare salades voor bij de barbecue zijn de huzaren- en rundvleessalade. Als er mensen zijn die de moeite willen nemen om zelf een salade te maken voor erbij, wordt dit dikwijls een pastasalade, aardappelsalade of gewoon een bak sla met diverse groenten. Helemaal niets mis mee natuurlijk, want het is wel gewoon lekker. Echter is het ook wel een keer leuk om iets anders te doen en ieder zijn of haar eigen salade te geven. Ik ging laatst tijdens een ‘gezondere barbecue’ aan de slag met portiesalades en maakte een vegetarische laagjessalade met bulgur. Hartstikke lekker, verfrissend voor bij wat pittigere gerechten en het oogt gewoon heel leuk wanneer je het in glaasjes serveert.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 120 gram bulgur
  • 180 milliliter warme groentebouillon
  • 1 rode paprika
  • 1 komkommer
  • 1 mango
  • 1 bosje verse peterselie
  • peper en zout
  • paprikapoeder

1. Snijd de peterselie fijn en doe dit samen met de bulgur in een kommetje. Breng rijkelijk op smaak met peper en zout.

2. Schenk de bouillon over de bulgur en dek de kom af met plasticfolie of een bord. Laat dit staan tot het vocht volledig in de bulgur is getrokken.

3. Was de rode paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika samen met de mango en de komkommer in blokjes.

4. Schep de bulgur onderin de glazen en leg hier de blokjes komkommer, paprika en mango bovenop.

5. Garneer de salade met een beetje paprikapoeder en desgewenst extra peterselie of verse munt.

Deze salade vonden wij erg lekker toen de bulgur nog lauw was, echter kun je de salade ook prima van te voren maken en deze gekoeld wegzetten.

laagjessalade met couscous

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.