Van sommige gerechten moet je eerst een foto zien voordat je een beetje het idee krijgt dat het lekker smaakt, ik gok dat dit ook het geval is met het recept dat ik vandaag met jullie deel. Spinazie is niet iets waar de meeste mensen warm van worden en al helemaal niet wanneer je het -in dit geval- rauw moet eten. Maar, neem van mij aan… Als je geen fan bent van warme spinazie wil dat niet zeggen dat je dit niet lust, de smaken zijn namelijk niet met elkaar te vergelijken. Vergelijk de rauwe spinazie een beetje met rucola, vind je dat lekker dan lust je dit ook wel. Anyways, tijd voor een salade dus, erg lekker bij de soep, toast of om op een stokbroodje te doen voor een heerlijke sandwich. Kijk en kook mee!

Zoek een zak spinazie uit met kleine blaadjes, dit is toch het lekkerst. Croutons kun je kant en klaar kopen -ui met knoflook is erg lekker- maar dit is meer als kleine toevoeging aan de salade dan een echte must. Kies een lekker pittig vleesje zoals parmaham. In dit recept heb ik gekozen voor een Italiaanse mix van drie soorten pittig vlees. Erg lekker en het voegt ontzettend veel smaak aan je gerecht toe. Kies in ieder geval voor zout vlees.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en doe het vlees erbij zodra de olie warm is geworden. Draai het vuur iets lager, het vlees hoeft niet te bakken maar alleen wat smaakvoller worden. Als je het vuur te lang te hoog laat staan krijg je krokant vlees. Ook erg lekker, maar dit moet je in het begin nog niet hebben.

Voeg zodra de geur van het vlees goed vrijkomt de in stukken gesneden champignons en de grof gesneden ui toe. Je kunt het vuur nu wel weer iets hoger draaien aangezien het vocht ui de champignons ervoor zorgt dat je vlees niet verbrand. Goed om blijven roeren maar op zijn tijd ook even laten rusten zodat de champignons en de ui kunnen slinken en kunnen aanbakken.

De mix is klaar als de champignons lichtbruin gekleurd zijn en geen vocht meer afstoten. Je kunt de mix net zo lang bakken als je wilt. Mocht je je vlees nou lekker knapperig willen hebben laat je het nog wat langer op het vuur staan.

Was ondertussen de spinazie en verdeel het over een mooie schaal.

Meng de olijfolie, mosterd, balsamico azijn en het peper en zout door elkaar totdat je iets krijgt zoals op bovenstaande foto. De mosterd zal niet helemaal oplossen, maar dat is juist lekker. De dressing lijkt in vergelijking met de spinazie erg weinig, maar zo voorkom je dat de spinazie gaat zwemmen in de dressing. En de dressing is overigens alleen maar bedoelt als smaakmaker. Verdeel de dressing over de spinazie en schep goed door.

Snijd de eieren in vier stukken en verdeel die leuk langs de rand van de schaal. Voeg de vleesmix toe in het midden van de schaal en strooi af met een beetje peper en zout. Als je er van houdt kun je de salade nog afstrooien met croutons.

Opdienen in een leuke schaal en bon appetit!

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. GerJanne

    Nou Sabine,

    dat ziet er heerlijk uit!
    Beetje stokbrood erbij en je hebt weer een heerlijk zomers maaltje.
    GerJanne

    p.s. geen idee wanneer de verrassing komt hoor….Je hoort het wel van Annebeth

    Beantwoorden
  2. Linn

    Whoe, ik ben een groot fan van warme spinazie, dus dit lijkt me ook superlekker! Dat ga ik denk ik lekker een keer proberen in de zomer, wanneer mn ouders op vakantie zijn. Dan eet ik lekker en toch gezond :)

    Beantwoorden
  3. Chanel

    Dit heb ik vanavond gegeten en mag ik je even bedanken. Ik eet graag gezond en dan is het niet altijd even makkelijk om lekkere gerechten te maken, maar dit was zó lekker! Niet alleen is het makkelijk en supersnel om te maken, ook zijn de ingrediënten goedkoop en heb ik ze (naast de ham, ik heb er Jamon D’Ardenne voor gekocht) bijna altijd in huis. Héérlijk!

    Beantwoorden
  4. Sanne

    Wat een leuk recept, zelf eet ik koolhydraat beperkt en deze salade zou voor mij dus een perfect recept zijn. Ik ga hem zeker eens uitproberen!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.