Negen van de tien keer weet ik precies welk gerecht ik wil maken of welke samenstelling het moet hebben. Zo af en toe komt het echter voor dat ik alleen weet met welk stukje vlees ik iets wil doen en dat ik daar vervolgens nog iets bij moet verzinnen. Ik weet niet of het aan mij ligt, maar bijgerechten verzinnen vind ik het lastigste wat er is. Na lang tobben bedacht ik me dat ik al een aantal maanden Tomatenrijst wilde maken. Het schijnt iets Grieks te zijn, maar daar kwam ik pas achter toen ik op zoek ging naar inspiratie. Ik had het in ieder geval nog nooit eerder gemaakt of gegeten, dus deed ik maar wat. En dat experimenteren pakte bijzonder goed uit, lekker zeg!

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 200 gram rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 200 milliliter water
  • peper en zout

1. Hak het teentje knoflook fijn en snipper de ui. Fruit deze in een klein beetje olijfolie aan.

2. Voeg de rijst toe zodra de knoflook en ui goed beginnen te geuren en schep even goed om.

3. Doe de tomatenblokjes samen met het water in de pan en breng dit aan de kook. Roer één keer goed door en draai dan het vuur laag.

4. Doe de deksel op de pan en kook de rijst in ± 10 minuten gaar tot al het vocht is opgenomen.

5. Roer de rijst lost met een vork en breng op smaak met peper en zout.

Deze tomatenrijst is erg lekker met de Knoflookkip uit de slowcooker en wat geroosterde groenten.

Tomatenrijst

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Ted

    Vanavond gemaakt en kan het zeker aanraden.
    Ik zou er alleen voor de volgende keer wat meer tomaten in doen.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.