Ik ben zo iemand die het eten van soep al gauw afschaft wanneer het weer wat warmer wordt. Van soep eten krijg ik het vaak nog warmer en daar zit je niet op te wachten in de lente of zomer. Toch maak ik zo af en toe een uitzondering en maak ik een licht en helder soepje. De preisoep die ik vandaag met jullie deel is wat mij betreft een goed voorbeeld van een lentesoepje. Makkelijk om klaar te maken, goed gevuld met alleen prei en daarom niet al te stevig en het vormt een prima voor- of bijgerecht bij een verder lichte maaltijd.

Wat heb je nodig? (4 – 5 koppen soep)

  • 500 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter groente- of kippenbouillon

1. Snijd de prei in halve ringen en was deze grondig onder de koude kraan.

2. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook tot deze goed begint te geuren. Voeg dan de prei toe en schep even goed om.

3. Doe de kerriepoeder, het paprikapoeder en de bloem bij de prei en schep het geheel om. Laat de prei even een minuutje bakken tot de bloem niet meer zichtbaar is.

4. Voeg vervolgens de bouillon aan de prei toe en breng de soep aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.

5. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de prei lekker zacht is geworden.

Preisoep

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Sandra

    Heerlijk! Al betwijfel ik of het een eetlepel kerriepoeder moet zijn en niet een theelepel, want hij is zo veel geler dan op jouw foto en behoorlijk pittig.

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik heb wel echt een eetlepel kerriepoeder gebruikt, soepje smaakt namelijk ook echt naar kerrie en is relatief pittig. De kleur kan ook liggen aan de bouillon of het licht op de foto :)

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.