Lenterecept: Preisoep

Ik ben zo iemand die het eten van soep al gauw afschaft wanneer het weer wat warmer wordt. Van soep eten krijg ik het vaak nog warmer en daar zit je niet op te wachten in de lente of zomer. Toch maak ik zo af en toe een uitzondering en maak ik een licht en helder soepje. De preisoep die ik vandaag met jullie deel is wat mij betreft een goed voorbeeld van een lentesoepje. Makkelijk om klaar te maken, goed gevuld met alleen prei en daarom niet al te stevig en het vormt een prima voor- of bijgerecht bij een verder lichte maaltijd.

Wat heb je nodig? (4 – 5 koppen soep)

  • 500 gram prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 liter groente- of kippenbouillon

1. Snijd de prei in halve ringen en was deze grondig onder de koude kraan.

2. Verhit een beetje olie in een soeppan en fruit hierin de knoflook tot deze goed begint te geuren. Voeg dan de prei toe en schep even goed om.

3. Doe de kerriepoeder, het paprikapoeder en de bloem bij de prei en schep het geheel om. Laat de prei even een minuutje bakken tot de bloem niet meer zichtbaar is.

4. Voeg vervolgens de bouillon aan de prei toe en breng de soep aan de kook. Doe de deksel op de pan en draai het vuur laag.

5. Laat de soep ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen tot de prei lekker zacht is geworden.

Preisoep

Join the Conversation

  1. Lekker!

  2. MySimplySpecial says:

    Ik ben benieuwd naar de smaak! Volgens mij heb ik nog nooit preisoep gegeten.

  3. Roxanne says:

    Lijkt me lekker!

  4. Sandra says:

    Heerlijk! Al betwijfel ik of het een eetlepel kerriepoeder moet zijn en niet een theelepel, want hij is zo veel geler dan op jouw foto en behoorlijk pittig.

    1. Sabine Author says:

      Ik heb wel echt een eetlepel kerriepoeder gebruikt, soepje smaakt namelijk ook echt naar kerrie en is relatief pittig. De kleur kan ook liggen aan de bouillon of het licht op de foto :)

  5. Gerda says:

    Super lekker soepke !!!
    Ik heb samen met de look ook een sjalotje gestoofd… De rest volgens uw recept gemaakt… Ik heb ervan genoten…
    De kerrie erbij was een subliem idée… Dankuwel voor het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close