Salades, I looooooove salades! In de zomer dan, want in de koudere maanden maak je mij blijer met een soepje of stoofpot. Maar ja, wie niet. In veel restaurants kun je als voorgerecht een salade van meloen en parmaham bestellen. Kei lekker maar toch wat afgezaagd inmiddels. Om deze gouden combinatie wat meer diepte te geven ging ik laatst aan de slag met het maken van een maaltijdsalade. Ik verving de parmaham weliswaar door serranoham, maar minder lekker werd het er zeker niet van. Deze maaltijdsalade met meloen en ham is voldoende vullend om te dienen als avondeten, zeker wanneer je er een vers stokbroodje bij serveert. En ineens was die combi van meloen en ham niet zo saai en gewoontjes meer. Nom!

Wat heb je nodig? (2 personen als avondeten)

  • 1 pakje serranoham
  • 1 bol mozzarella
  • 1 zakje rucola
  • ½ rijpe galiameloen
  • olijfolie
  • balsamico-azijn
  • peper en zout

1. Was de rucola onder de koude kraan en spreid deze uit over een grote schaal.

2. Snijd de galiameloen in blokjes (of nog leuker: maak er bolletjes van) en verdeel deze over de rucola.

3. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze samen met de serranoham over de salade.

4. Besprenkel de salade lichtjes met olijfolie en balsamico-azijn.

5. Strooi tot slot voor de smaak nog wat peper en zout over de salade.

maaltijdsalade met ham en meloen

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Maaltijdsalade met meloen en ham

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.