Het soepmens in mij komt steeds meer naar boven. Waar ik er eerst totaal geen fan van was, vind ik het nu juist hartstikke leuk om te experimenteren met het maken van soepjes. Wat wij Nederlanders toch nog vaak doen is een soep als bijgerecht eten, maar wanneer je de soep maar voldoende vult kan het ook prima doorgaan als maaltijdsoep. En vandaag wil ik graag een recept delen voor zo’n maaltijdsoep. Ik maakte groentesoep en voegde daar zoveel extra ingrediënten aan toe, dat het eigenlijk helemaal niet nodig is om hier nog iets extra’s bij te eten. En zoals iedere soep is ook deze weer een makkie om te maken! Zo makkelijk dat het bijna geen recept genoemd mag worden.

Wat heb je nodig? (4 – 6 personen)

  • 1,5 liter groentebouillon
  • 300 gram soepgroenten
  • 150 gram soeppasta
  • 200 gram gehaktballetjes
  • 300 gram soepvlees

1. Breng de groentebouillon aan de kook en doe hier het soepvlees bij. Kook het vlees ongeveer 10 minuten en schep het schuim dat ontstaat van de soep af.

2. Voeg de soepgroenten toe en breng de soep nogmaals aan de kook.

3. Doe de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de soep minimaal 30 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.

4. Voeg de gehaktballetjes – deze zijn het lekkerst als je ze een beetje kruid! – en de soeppasta toe en kook de soep nogmaals 10 minuten zachtjes door.

Maaltijd Groentesoep

Over de auteur

30 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 vind je de OMF Cheesecake Bakmixen in de schappen van verschillende supermarkten. Voor 2021 is de allereerste editie van de Ohmyfoodness Agenda nú te reserveren via de OMF Shop.

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.