Ik ben dol op van die foodhacks, van die kleine eenvoudige dingen die je leven makkelijker maken in de keuken. Deze Mac & Cheese in a mug reken ik ook tot een foodhack. Is het je ooit gelukt om binnen 6 minuten Mac & Cheese op tafel te zetten? Ik denk het niet! Deze Mac & Cheese maak je klaar in een mok, in de magnetron. Een echte studentenmaaltijd. En ja, neem van mij aan dat ‘ie echt wel lekker is. Gezond is het natuurlijk niet want de groenten zijn ver te zoeken in dit gerechtje, maar ach… als je een keer toe bent aan een snel diner dan moet het een keertje kunnen. Je kunt er altijd nog voor kiezen om er een snelle salade bij te serveren.

Wat heb je nodig? (1 persoon)

  • 50 gram macaroni
  • 120 milliliter water
  • 1 eetlepel (half)volle melk
  • 50 gram geraspte kaas*

*Iedere geraspte kaas zal werken. Zelf gebruikte ik een mix van cheddar, Emmentaler en Parmezaan omdat ik dit nog had liggen.

1. Doe de macaroni samen met het water in een diepe mok. Zorg voor een grote mok of kom, anders loopt het water over.

2. Zet de macaroni 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Roer halverwege een keertje door.

3. Voeg de melk en de helft van de geraspte kaas aan de macaroni toe en zet de mok nogmaals 2 minuten in de magnetron.

4. Doe tot slot de andere helft van de geraspte kaas in de mok en roer dit door tot de kaas volledig is gesmolten.

Houd er rekening mee dat iedere magnetron anders is en dat niet iedere magnetron even veel vermogen heeft. Het kan dus zijn dat de Mac & Cheese bij jou iets meer tijd nodig heeft.

Mac & Cheese in a mug

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, zoontjes Vic (maart 2017) en Cody (november 2019), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018). Sinds juni 2019 liggen ook de Ohmyfoodness Cheesecake bakmixen in de schappen van Jumbo en Albert Heijn.

Gerelateerde berichten

7 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.