Sommige gerechten hebben een speciaal plekje in mijn hart en gedachten, zo ook deze. Macaroni met vierkante worstjes, het klinkt verre van exotisch, dat is het dan ook. Dit gerecht maakte mijn moeder steevast de eerste dag van de vakantie. We gingen vroeger altijd kamperen met de vouwwagen en omdat het zo makkelijk was dat je de voor de eerste avond geen boodschappen hoeft te doen, nam mijn moeder alle benodigde ingrediënten mee en maakte dit klaar .
Ook is dit een gerecht waarvan ik de ingrediënten altijd in huis heb, mochten we ineens ‘niets’ te eten hebben of door wat voor omstandigheden dan ook onverwacht iets moeten koken. Ik heb even getwijfeld om dit recept te plaatsen, maar omdat het een bijzonder gerecht voor me is en het ook nog eens erg lekker is, besloot ik het met jullie te delen. Pas op, dit recept is érg makkelijk!

Macaroni met vierkante worstjes

Ingrediënten
– Macaroni (ongeveer 30o-400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 ui
– 1 blik vierkante worstjes (blik boterhamworst, luncheonmeat of smac)
– peper en zout
– eventueel kerriepoeder

Zo maak je het:

1. Kook de macaroni volgens de verpakking.
2. Snipper de ui en bak deze met een beetje olie in een hapjespan. Snijd ondertussen het vlees in blokjes, niet groter dan 1 cm.
3. Voeg ook het vlees toe aan de pan met ui en laat goed warm worden.
4.  Roer de tomatenpuree toe aan het mengsel en voeg ook nog wat water toe (ongeveer 2 keer de inhoud van het tomatenpureeblikje).
5. Breng op smaak met peper en zout en eventueel kerriepoeder (of andere kruiden als oregano, basilicum, paprikapoeder, chilipoeder, etc.)
6. Roer de macaroni erdoor en serveer!

Macaroni met vierkante worstjes

Niet moeilijk, lekker en voor mij écht comfortfood! Heb jij ook zo’n soort gerecht met een leuk verhaal?
Share it! :-)

 

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

8 reacties

  1. Sabine

    Leuk dit is ook onze vakantie macaronie. En als we dan thuis waren en er werd ons gevraagd wat we wilden eten was het standaard; macaronie met smac. Vind het nog steeds erg lekker

    Beantwoorden
  2. Rachelle

    Wij noemen dit thuis luienwijvenmacaroni. Mijn moeder maakt dit als ze niet zo’n zin heeft om te koken en wij toch graag macaroni willen eten! :)

    Beantwoorden
  3. Brenda (Kookt!)

    Dit lijkt verdacht veel op de macaroni die mijn moeder altijd maakt(e). Gek genoeg vond ik deze macaroni nooit zo lekker.
    Heb het heel erg lang niet gegeten, misschien moet ik het binnenkort maar weer eens doen ;-)

    Beantwoorden
  4. Andrea

    Wij noemen het hier Goedkope macaroni!! Mams maakte t vroeger vaak en wij vonden t heerlijk…
    Eenmaal samenwonend vond vriendlief er nix aan,, had lliever de macaroni zoals zijn moeder m maakte..
    Tegenwoordig als ik vraag wat ie wik eten roept ie steevast;; Macaroni met Smac! Geloof dat ik m er snachts voor wakker kan maken.
    De Smac is hier nooit veilig,, voor ie de pan ingaat mis ik vaak al een half blikje! :-)
    De smac/luncheon meat is trouwens ook superrr lekker gebakken, op een witte boterham!

    Beantwoorden
  5. GerJanne

    Wat ontzettend leuk! Ook al de reacties zijn zo grappig om te lezen. Vast allemaal dochters van moeders die rond de 70 zijn…. Het zou kunnen dat dit recept op het eerst pakje macaroni stond, toen de macaroni voor het eerst in Nederland kwam. Kunnen we ons niet voorstellen dat het pasta niet bestond en dat je dat alleen maar in Italië kon eten en kopen. En dat beetje kerriepoeder en een paar druppels maggi-aroma doet wonderen! Mmmmmmmm…….

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.