Hoe makkelijk is het als je een gerecht in één pan kunt bereiden. En dan bedoel ik dat je letterlijk alles tegelijk in dezelfde pan klaarmaakt. Een paar weken terug ging ik aan de slag met het maken van een makkelijke eenpanspasta waarbij ik de pasta kookte, maar daar ook direct alle andere ingrediënten bij deed. Hartstikke handig, want je mikt alles bij elkaar in de pan, brengt het aan de kook en enkele minuten later schep je een compleet gerecht op je bord. Een beetje gemak is ook wel welkom zo na de Kerst toch?

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 150 gram ongekookte spaghetti
  • 100 gram cervelaatworst (chorizo is ook erg lekker!)
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • verse basilicum naar smaak
  • peper en zout
  • 350 milliliter water

1. Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in dunne plakjes en de cherrytomaatjes in kwarten. Was de verse basilicum en snijd de worst in dunne plakjes.

2. Doe alle ingrediënten zonder olie of boter in een pan en voeg hier ook de ongekookte spaghetti aan toe.

3. Bestrooi met peper en zout en schenk het water over de rest van de ingrediënten.

4. Breng het geheel aan de kook en draai daarna het vuur laag. Kook het gerecht in 8 – 10 minuten tot al het vocht verdampt is en de spaghetti is gaargekookt. Roer tijdens het koken de spaghetti af en toe door zodat het niet teveel gaat plakken.

5. Serveer deze makkelijke eenpanspasta met geraspte parmezaanse kaas.

Makkelijke eenpanspasta

Makkelijke eenpanspasta

13 reacties

  1. Kevser

    Mijn moet doet het al jaren op deze manier met schelpenpasta waardoor de saus ook heerlijk de pasta indringt en ze heeft echt altijd de lekkerste pasta die er is! Njam!

    Beantwoorden
  2. Conny

    Super idee voor op een boot. Erg handig om te maken tijdens het zeilen. Zeker met zo weinig water minder kans dat alles de pan uitvliegt als de boot schommelt. Gaan we komend vaarseizoen zeker uitproberen. Bedankt!

    Beantwoorden
  3. Nathalie

    Deze moet ik toch ook echt eens gaan proberen!
    Zou je er ook nog een brikje passata of zo kunnen bijdoen denk je? Ik hou nogal van tomaat-smaak bij zulke pasta’s en zou denken dat die cherrytomaatjes niet zoveel smaak afgeven, of wel?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ik vond het best veel smaak afgeven eigenlijk, maar natuurlijk wel minder intens dan wanneer je nog wat passata toevoegt. Toevoegen kan zeker hoor!

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.