Wat doe je als je je groentelade vól groenten hebt liggen? Als foodblogger zijnde mag ik nog wel eens verspakketten ontvangen en het is niet zelden dat deze bomvol verse groenten zitten. Hartstikke leuk natuurlijk, maar soms is het zo’n overkill dat ik gewoon niet weet waar ik heen moet met al dat lekkers. Laatst was het weer zover en uiteindelijk maakte ik met een handvol van mijn favoriete groenten een waanzinnig lekkere Marokkaanse Groentestoof. Zonder recept of voorkennis dook ik de keuken in en mikte ik alles wat ik lekker vond in de Creuset. Het resultaat was vele malen beter dan ik had gedacht of gehoopt. Zeker in combinatie met de Kruidencouscous die ik erbij deed vond vooral ik (Tim mistte uiteraard het vlees) dit gerecht een absolute hit. Gebruik voor dit gerecht vooral groenten die jij nog hebt liggen trouwens, ben je daar ook weer vanaf!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 kaneelstokje
  • 1 eetlepel komijn
  • 1 ½ eetlepel ras el hanout
  • peper en zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een beetje olie in een braadpan aan. Voeg het kaneelstokje toe en schep even om.

2. Snijd de aubergine, courgette en champignons grof. Voeg deze bij de ui en de knoflook en bak een paar minuten mee.

3. Doe de tomatenblokjes en de groentebouillon in de pan en breng op smaak met komijn, ras el hanout en peper en zout.

4. Breng de groentestoof aan de kook en draai het vuur laag. Doe de deksel op de pan en laat de groentestoof 15 minuten zachtjes doorkoken.

5. Maak ondertussen de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Sprenkel er vervolgens een beetje citroensap overheen en schep er koriander, peterselie, bieslook en/of andere verse kruiden naar wens doorheen.

6. Schep de couscous in een diep bord en schep hier de groentestoof overheen. Garneer met koriander of verse peterselie.

Marokkaanse groentestoof

Bewaar dit recept op Pinterest!

Dit recept opslaan zodat je hem altijd kunt raadplegen als je wilt koken? Bewaar deze foto dan op een van jouw Pinterest borden.

Marokkaanse groentestoof met kruidencouscous

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

15 reacties

  1. Mirjam

    Jammm, lijkt op wat ik regelmatig maak! Maar dan gooi ik er nog een blik kikkererwten bij. Echt heerlijk!

    Beantwoorden
  2. Danique

    Klinkt heerlijk! Is het ook mogelijk met kaneel uit een potje in plaats van een stokje?

    Beantwoorden
    • Sabine

      Ja hoor, dat kan prima. Wel even goed proeven als je wat hebt toegevoegd. Ik denk dat je aan een theelepeltje al wel genoeg hebt :)

      Beantwoorden
  3. Fiona

    Ziet er erg lekker uit! Waar kan je ras el hanout kopen? Dit is eerlijke gezegd de eerste keer dat ik dit hoor haha

    Beantwoorden
    • Sabine

      Gewoon in de supermarkt tegenwoordig! Jonnie Boer heeft onder andere de kruiden in het assortiment (verkrijgbaar bij Jumbo en AH).

      Beantwoorden
  4. Kate

    Toevallig afgelopen weekend een tajine gekocht. Lijkt mij een heerlijk gerecht om in te bereiden!

    Beantwoorden
  5. Geja

    Ik heb deze groentestoof afgelopen weekend gemaakt en m’n lief en ik hebben er van gesmuld!

    Thnx voor dit heerlijke recept.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.