Mexicaans taco/tortilla pannetje… sja, mijn inspiratie was eerlijk gezegd op. dit recept is geïnspireerd op een recept uit het Weight Watchers kookboek Gezond Gezin. In dit boek wordt dit gerecht Taco Hotpot genoemd, maar het heeft helemaal niets met een hotpot te maken. Dan maar wat anders. Desalniettemin is dit gerecht een absolute aanrader wanneer je gek bent op lekker mexicaans maar ook vooral op gezellig eten. Want hoe leuk is het om een grote hapjespan met gehaktvulling en tortillachips op tafel te zetten en lekker te dippen.

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 klein bakje zure room
  • twee volle handen ijsbergsla
  • tortillachips
  • geraspte kaas
  • peper/zout
  • paprikapoeder

1. Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.

2. Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig.

3. Voeg vervolgens de knoflook en de paprika toe en laat op een laag vuurtje zo’n twee minuten bakken, zonder te verkleuren.

4. Bak in het ui, knoflook en paprikamengsel het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

5. Wanneer het gehakt bruin gebakken is voeg je de tomatenpassata en de uitgelekte kidneybonen toe. Als je wat meer pit aan het gerecht wel kun je op dit moment ook jalapeño pepers toevoegen. Zet het vuur laag en laat het gerecht zachtjes doorkoken zodat het mengsel dikker wordt.

6. Wanneer de ‘dip’ dik genoeg is geworden leg je langs de rand van de pan de tortillachips. Giet de zure room voor een deel over de chips en een deel over het gerecht. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het gerecht.

7. Als laatste leg je de ijsbergsla in het midden van de pan zodat de tortillachips de sla omringen. Garneer ten slotte, wanneer je dit lekker vindt, het gerecht met wat verse koriander.

Tim en ik vonden dit Mexicaans taco/tortilla pannetje verrukkelijk. Zoals ik al zei is het ook een enorm gezellig gerecht en daardoor ook erg geschikt om op tafel te zetten wanneer je eters op visite hebt. Wel raad ik je aan om wat jalapeño pepers toe te voegen bij stap vijf, dat geeft het gerecht toch even wat extra’s.

Natuurlijk kun je voor wat extra kleur ook nog maïskorrels aan het gerecht toevoegen, zolang je maar in Mexicaanse sferen blijft.

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

4 reacties

  1. Marleen

    Ik heb deze gemaakt vorige week en ik heb echt genoten! Echt een heerlijk gerecht, en het is ook zo gemaakt!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.