Mexicaans taco/tortilla pannetje

Mexicaans taco/tortilla pannetje… sja, mijn inspiratie was eerlijk gezegd op. dit recept is geïnspireerd op een recept uit het Weight Watchers kookboek Gezond Gezin. In dit boek wordt dit gerecht Taco Hotpot genoemd, maar het heeft helemaal niets met een hotpot te maken. Dan maar wat anders. Desalniettemin is dit gerecht een absolute aanrader wanneer je gek bent op lekker mexicaans maar ook vooral op gezellig eten. Want hoe leuk is het om een grote hapjespan met gehaktvulling en tortillachips op tafel te zetten en lekker te dippen.

No ratings yet

Mexicaanse taco/tortilla pannetje

Mexicaanse taco/tortilla pannetje is een recept dat is geïnspireerd op eeen recept uit het Weight Watchers kookboek Gezond Gezin. 
Porties4
Moeilijkheidsgraad makkelijk
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Waar te bewaren zonder de tortillachips, in de koelkast
Hoelang te bewaren 2 dagen

Benodigdheden

  • hapjespan

Ingrediënten

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje kidneybonen
  • 1 klein bakje zure room
  • 2 volle handen ijsbergsla
  • tortillachips
  • geraspte kaas
  • peper en zout
  • paprikapoeder

Instructies

  • Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit wat olie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig.
  • Voeg vervolgens de knoflook en de paprika toe en laat op een laag vuurtje zo’n twee minuten bakken, zonder te verkleuren.
  • Bak in het ui, knoflook en paprikamengsel het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  • Wanneer het gehakt bruin gebakken is voeg je de tomatenpassata en de uitgelekte kidneybonen toe. Als je wat meer pit aan het gerecht wel kun je op dit moment ook jalapeño pepers toevoegen. Zet het vuur laag en laat het gerecht zachtjes doorkoken zodat het mengsel dikker wordt.
  • Wanneer de ‘dip’ dik genoeg is geworden leg je langs de rand van de pan de tortillachips. Giet de zure room voor een deel over de chips en een deel over het gerecht. Strooi vervolgens de geraspte kaas over het gerecht.
  • Als laatste leg je de ijsbergsla in het midden van de pan zodat de tortillachips de sla omringen. Garneer ten slotte, wanneer je dit lekker vindt, het gerecht met wat verse koriander.

Notities

tip:
Voeg nog wat jalapeño pepers toe bij stap 5, dat feeft het erecht nog even wat extra's.
Voor extra kleur kun je nog maïskorrels toevoegen, zolang je maar in Mexicaanse sferen blijft.
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: buitenlands, chili con carne, mexicaans, recepten, torillachips

Mexicaans taco/tortilla pannetje

tacohotpot2

tacohotpot3

Mexicaans taco/tortilla pannetje

Join the Conversation

  1. Marije says:

    Hmmm, dit ziet er echt heerlijk uit!

  2. Hester says:

    Ik heb nog nooit ‘zoiets’ geprobeerd eerlijk gezegd, lijkt me wel erg lekker!

  3. Marleen says:

    Ik heb deze gemaakt vorige week en ik heb echt genoten! Echt een heerlijk gerecht, en het is ook zo gemaakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close