Verandering van spijs doet eten en deze Mexicaanse eenpansmaaltijd met zoete aardappel is per toeval ontstaan. Al een week lang stond er een Mexicaanse zoete aardappelstamppot op de planning (die komt ook écht nog wel een keer, I promise) maar op de dag zelf had ik gewoon geen zin in het gestamp. Ik wilde een maaltje met iets meer body en ineens besloot ik er gewoon een eenpansmaaltijd van te maken door simpelweg de zoete aardappel in blokjes te snijden in plaats van te stampen. Zo makkelijk kan het zijn. Deze Mexicaanse eenpansmaaltijd met zoete aardappel is super eenvoudig om te maken en bovendien ook heel erg lekker. Zelfs Tim was er weg van terwijl die in het begin toch echt wel moest wennen aan de smaak van zoete aardappel. Dit maaltje is ideaal voor een doordeweekse dag als je niet zoveel tijd hebt of simpelweg niet zoveel zin hebt om te koken. En ook fijn: de afwas naderhand is minimaal.

Wat heb je nodig? (2 – 3 personen)

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 200 gram zoete aardappel in blokjes
  • 1 klein blikje mais
  • 1 klein blikje zwarte bonen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gehalveerde cherrytomaatjes
  • 1 avocado
  • 1 bosui
  • 125 gram zure room
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel cayennepeper
  • ½ eetlepel paprikapoeder
  • zout

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit deze in een koekenpan aan tot het goed begint de geuren.

2. Doe de zoete aardappel bij de knoflook en ui in de pan en bak deze in 15 minuten nagenoeg zacht.

3. Voeg het gehakt aan de zoete aardappelmix toe en schep het geheel goed om. Bak het gehakt rul.

4. Spoel de mais en zwarte bonen goed schoon onder de koude kraan en voeg deze samen met de gehalveerde cherrytomaatjes aan de rest van de ingrediënten toe.

5. Doe de komijnpoeder, cayennepeper en het paprikapoeder in de pan en schep het geheel goed om. Breng op smaak met een snuf zout. Verwarm het geheel nog vijf minuten op middelhoog vuur door.

6. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes en de avocado in blokjes. Verdeel dit over de pan met warme ingrediënten.

7. Schep de zure room her en der over het maaltje en serveer direct.

Niet op de lijn aan het letten en heb je zin in een snackdiner? Serveer dan wat tortillachips bij deze maaltijd!

Mexicaanse Eenpansmaaltijd met zoete aardappel

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.