Als het weer meewerkt ben ik dol op salades, heerlijk vind ik ze. Maar om het niet te eenzijdig te maken probeer ik wel altijd flink te variëren. Op OhMyFoodness staan al diverse saladerecepten en vandaag voeg ik er daar nog een aan toe. Deze Mexicaanse salade maakte ik onlangs om bij de Empanadas met kipgehakt te serveren. Heerlijk vonden we het en absoluut voor herhaling vatbaar, dus vandaar dat ik het recept met jullie deel. Deze salade kun je prima op tafel zetten bij een Mexicaans diner, maar ook bij de barbecue werkt hij erg goed.

mexicaanse salade

mexicaanse salade

Wat heb je nodig? (1 grote schaal)

  • ½ krop ijsbergsla
  • 1 blikje Kidneybonen
  • 1 blikje maïs
  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • tortillachips lichtgezout
  • extra vergine olijfolie
  • limoensap
  • peper en zout

Eigenlijk is het bij ieder saladerecept meer een kwestie van alle ingrediënten mengen, maar ik zal je toch een beschrijving geven.

1. Snijd de ijsbergsla in reepjes en was deze grondig onder de koude kraan. Laat goed uitlekken. Snijd ondertussen ook vast de cherrytomaatjes in partjes.

2. Laat zowel de kidneybonen als de maïs goed uitlekken en spoel ze goed om zodat de bonen en maïskorrels mooi helder van kleur worden.

3. Maak een dressing van extra vergine olijfolie, limoensap en peper en zout. Ik heb totaal niet opgelet welke hoeveelheden ik hiervoor gebruikt heb, dus ik raad je aan om goed te blijven proeven. Limoensap is vrij sterk van smaak en je wilt niet dat deze teveel overheerst dus wees hier voorzichtig mee.

4. Meng de sla, kidneybonen, maïs en cherrytomaatjes met elkaar en sprenkel hier de dressing overheen.

5. Voeg vlak voordat je de salade serveert de tortillachips toe.

Deze Mexicaanse salade is lekker zoet en fris en gaat daardoor perfect samen met iets pittiger eten. Ik kan me voorstellen dat je niet alle tortillachips gebruikt, deze zijn ook erg lekker om op tafel te zetten met een schaaltje guacamole en zure room ernaast.

mexicaanse salade

mexicaanse salade

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

3 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.