Sinds Brenda dit recept voor Mexicaanse wraptaart op haar blog plaatste heeft de halve foodblogwereld het recept al nagemaakt. Logisch ook, want als je dol bent op Mexicaans eten kan dit gerecht toch niet achterblijven. Bij mij stond het gerecht na het lezen van het artikel ook al snel op mijn to-make lijstje en het heeft niet lang geduurd voordat het hier dan ook op tafel stond. Ik heb hier en daar een kleine aanpassing gedaan, dus dit is mijn versie van het gerecht. Gelukkig is deze taart prima te bewaren en kan ik er binnenkort nog een keer van genieten.

mexicaanse wraptaart

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 5/6 tortilla wraps (afhankelijk hoeveel er past in de springvorm)
  • 1 blikje maïs (± 300 gram)
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • 1 zakje Taco kruidenmix
  • 1 ui
  • 1 bakje champignons
  • 400 gram Italiaanse roerbakmix
  • 1 pakje gezeefde tomaten (± 500 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje geraspte kaas

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui, snijd de champignons in plakjes en hak de knoflook fijn.

2. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul.

3. Voeg de Taco kruidenmix en 100 ml water toe aan het gehakt zodra dit bruin is gekleurd. Bak ongeveer een minuutje mee.

4. Doe de champignons en de Italiaanse roerbakmix bij het gehakt en bak dit tot de groenten zacht beginnen te worden.

5. Laat de maïs uitlekken en voeg dit vervolgens samen met de gezeefde tomaten aan de gehaktmix toe. Laat de saus een klein beetje indikken en breng op smaak met peper en zout.

6. Vet een springvorm ter grootte van de tortillawraps in en bouw de taart op als een lasagne: eerst een wrap, gevolgd door de saus en daarna weer een wrap. Zorg ervoor dat je eindigt met een laagje saus en strooi hierover de geraspte kaas. Het is lekker om tussen de lagen wat extra geraspte kaas te strooien, op deze manier proef je de kaas wat beter.

7. Zet de Mexicaanse wraptaart zo’n 20 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten en goudbruin is en de wraps zacht zijn geworden.

Deze wraptaart is behoorlijk vullend en daarom zou ik er niet teveel bij serveren. Een groene salade voldoet prima, samen met wat guacamole en zure room bijvoorbeeld. Ik serveerde er zelf mijn kruidige knoflooksaus bij. Ook erg lekker.

mexicaanse wraptaart

mexicaanse wraptaart

Over de auteur

29 jaar, oprichter van OhMyFoodness, staat fulltime in de keuken en reist anders de wereld over. Houdt van fotograferen, filmen. Gaat naar bed en staat op met (de gedachte aan) eten. Woont samen met vriend Tim, baby Vic (maart 2017), hond Senna en katten Dino en Charlie in Apeldoorn. Auteur van het Guilty Pleasures Kookboek (2015), Reishonger (2017) en Cheesecake (2018).

Gerelateerde berichten

5 reacties

  1. Kevser

    Wat grappig! Hier is dus ook een Turkse variant op, met Turkse durum en iets “natter” allemaal. De finish wordt gemaakt met als saus ernaast: yoghurt met knoflook!

    Beantwoorden
  2. Miriam

    Klinkt heerlijk!
    Ik heb je recept van de knoflooksaus bekeken en heb hier een variant op, ook lekker voor bij de wraptaart denk ik.
    Een klein bekertje creme fraiche (125ml)
    Paprikapoeder ( naar smaak, ong theelepel)
    Dille (naar smaak, ong theelepel)
    1 klein teentje Verse knoflook

    Groetjes Miriam

    Beantwoorden
  3. denise

    Mmmmm dit heb ik altijd wel willen maken. Aankomende zaterdag vieren we de verjaardag van onze dochter. Mooi gelegenheid! Ik ga er 2 maken ,ben benieuwd. Vroeg me af hoe ik dit als beste kan voorbereiden. Kan ik de taart in de ochtend al maken of alleen de saus en in de middag maken.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.